بیش از یک میلیون روستایی زیر پوشش خدمات یک هزار بهورز فعال در مناطق زیر پوشش دانشگاه هستند

بهورزان پیشگامان مبارزه با ویروس کرونا/فعالیت  بیش از یک هزار بهورز در مناطق روستایی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهدمدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: هزار و ۱۴۰ بهورز در خانه‌های بهداشت ‌مناطق زیرپوشش این دانشگاه، مراقبت از سلامت روستاییان و ارائه خدمات بهداشتی به این قشر را بر عهده دارند.

دکتر محمدحسن درخشان در گفتگو با وب دا افزود: هم اکنون ۷۲۶ خانه بهداشت در روستاهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است که یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی را خدمات رسانی می‌کند.

وی تصریح کرد: بهورزان به عنوان حافظان سلامت عمومی در خط مقدم مبارزه با کرونا در روستاهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکنون نقش مهم و موثری در مهار و پیشگیری از شیوع این ویروس همه‌گیر در بین روستانشینان خراسان رضوی داشته‌اند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود:  بهورزان  با گذشت بیش از چهار دهه  پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش بی بدیل در سلامت و کنترل بیماری‌ها در بین جمعیت روستایی داشته‌اند و در تمام روستاهای کوچک و بزرگ و حتی جمعیت عشایری خدمات و مراقبت‌های خود را گسترش داده‌اند.

وی روند مهار ویروس کرونا را در مناطق روستایی زیرپوشش این دانشگاه "خوب" توصیف کرد و گفت: تلاش پزشک خانواده و فعالیت مستمر بهورزان در کنترل بیماری، کاهش رفت و آمد و تردد در روستاها و اجرای بهتر فاصله‌گذاری اجتماعی با توجه به پراکندگی جمعیت روستایی از جمله عوامل تاثیرگذار در این زمینه بوده است.

دکتر درخشان افزود: تمامی جمعیت روستایی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از طریق پزشک خانواده، بهورزان و خانه‌های بهداشت از نظر کرونا غربالگری شدند و موارد مشکوک شناسایی و تحت پیگیری قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در مرحله اول غربالگری کرونا حدود هفت هزار و ۸۰۰ نفر دارای علائم مشکوک به کرونا مانند تب و سرفه در روستاهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شدند که به طور مستمر تحت مراقبت بوده و طی ۲ هفته هر روز با آنها تماس گرفته می‌شد.

وی گفت: در پی این تماس‌ها  افراد دارای علائم مشکوک به کرونا آموزش‌های ایزوله بیمار و مراقبت در منزل را فرا می‌گرفتند و اگر حال بیمار رو به بهبود نبود، به پزشک ارجاع داده می‌شدند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مرحله دوم از غربالگری کرونا در روستاهای خراسان رضوی که در حال انجام است بیشتر بر شناسایی، پیگیری و مراقبت گروه‌های پر خطر مانند افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، مبتلایان به دیابت، سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی تمرکز دارد.