آلودگی هوا بر ناباروری مردان و نازایی زنان تاثیر می گذارد

شیوع ناباروری در شهرستان های مشهد و تایباد بررسی می شودعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تاثیر آلودگی هوا بر ناباروری مردان اشاره و اظهارکرد: تحقیقات نشان داده که آلودگی هوا تعداد، کیفیت و حرکت اسپرم را کاهش می هد و بر شکل اسپرم نیز موثر است که این عوامل سبب ناباروری در مردان می شود.

دکتر نفیسه ثقفی در گفتگو با وب دا خاطرنشان کرد: در خانم ها نیز آلاینده های محیطی و هوا بر عملکرد سیستم باروری و غدد درون ریز آنها اثر می گذارند و سبب اختلال و نازایی می شوند.

وی تصریح کرد: هوای آلوده پدیده غالب این روزها در شهرهای بزرگ و صنعتی است و  آلاینده های موجود در هوای آلوده مشکلات فراوانی برای افراد به وجود می آورد.

دانشیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در روزهای آلوده باید از حضور در فضای باز خارج از منازل اجتناب کرد یکی از گروه های حساس که نباید در این روزها از این هوا تنفس نمایند خانم های باردار هستند.

دکتر ثقفی با بیان اینکه خطر سقط در زنان باردار در سه ماهه اول بستگی به شدت مسمومیت با آلودگی هوا، شرایط سلامتی قلب، کبد و مقاومت بدنی مادر بستگی دارد، اظهار کرد: آلودگی هوا علاوه بر سقط باعث احتمال بیماریهای قلبی مادرزادی، بعضی از ناهنجاریها مانند لب شکری و اوتیسم ، می شود.

متخصص زنان و زایمان در ادامه با بیان اینکه میزان دیابت و بیماری قلبی عروقی در بزرگسالی نوزادانی که در معرض هوای آلوده قرار دارند، بیشتر است اذعان کرد: در روزهای آلوده مصرف شیر، استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین های E , C و سلینوم و روی نظیر، گردو، بادام، زیتون، لبنیات کم چرب و سبزیجات دارای برگ سبز، پرتقال، لیمو، لیموترش، هویج، گریپ فروت، کدو تنبل، سیب، اسفناج، گوجه فرنگی و غلات سبوس دار، انار، چای سبز، بروکلی در هوای آلوده بسیار مفید است.