شاخص سزارین در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ۴۳ درصد رسیده است

مدیر اداره مامایی دانشگاه  علوم پزشکی مشهد اظهارکرد: با اقدامات انجام شده پیرامون ترویج زایمان طبیعی، شاخص سزارین در مناطق زیرپوشش این دانشگاه  کاهش قابل توجهی داشته و به ۴۳ درصد رسیده است.

فریده فرخی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: هم اکنون میزان سزارین در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سایر نقاط کشور کمتر است و این در حالی است که قبل از طرح تحول نظام سلامت و در سال ۱۳۹۲ میزان سزارین در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۵۷ درصد بود.

وی تصریح کرد: 57 درصد زایمان‌های انجام شده در بیمارستان‌های خصوصی و دولتی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی به روش طبیعی انجام می‌شود.

مدیر اداره مامایی دانشگاه  علوم پزشکی مشهد اظهارکرد: ماماها در ترویج زایمان طبیعی نقش بسزایی دارند و تمام آموزش‌های دوران بارداری و زایمان در کشور توسط ماماها انجام می‌شود.

فرخی با اشاره به اقدامات موثر حوزه مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حفظ سلامت مادران باردار در زمان شیوع کرونا افزود: با توجه به اینکه زنان باردار دارای تغییرات ایمنی و فیزیولوژیکی هستند که ممکن است آنها را در برابر عفونت‌های تنفسی ویروسی نظیر کرونا حساس‌تر کند، مراقبت جدی از آنها و برنامه‌های آموزشی و اطلاع رسانی برای آنان در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: همچنین مادران باردار مشکوک یا مبتلا به کرونا روزانه پیگیری و رصد شده و بر روند درمان آنها نظارت می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت حفظ سلامت مادران و نوزادان مبتلا به ویروس کرونا گفت: برای این منظور بیمارستان امام رضا (ع) مشهد به عنوان مرکز ارجاع مادران باردار مبتلا به کرونا انتخاب شده و این مادران تا ۴۲ روز پس از زایمان مورد مراقبت قرار می‌گیرند.

فرخی با اشاره به راه‌اندازی بانک شیر در بیمارستان ام البنین (س) مشهد نیز افزود: هماهنگی لازم برای تامین تغذیه نوزادان متولد از مادران مشکوک یا مبتلا به کرونا انجام شده تا نوزادان از این موهبت الهی محروم نشوند.