اقدامات پیشگیرانه برای عدم ابتلا بیماران خاص به کرونا ویروس انجام شده است

کارشناس مسئول امور بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد :به منظور کنترل ابتلا به ویروس کرونا اقدامات پیشگیرانه برای تمام گروه های بیماران خاص انجام شده است.

دکتر جواد رجبیان در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه بر اساس دستورالعمل های وزارت بهداشت، بیماران مشکوک به کووید-19 قرنطینه می شوند، خاطر نشان کرد :در حوزه بیماران دیالیزی، پس از اعلام خبر شیوع کرونا در شهر قم، تعدادی از بیماران دیالیزی که به قم سفر کرده بودند بعد از بازگشت قرنطینه شدند.

وی افزود :40بیمار دیالیزی که به قم سفر کرده بودند بعد از بازگشت در بخش خصوصی به مدت 2هفته قرنطینه شدند و در آنجا نیز تحت درمان دیالیز قرار گرفتند.

دکتر رجبیان با اشاره به اینکه پس از دو هفته ، آزمایشات لازم از این بیماران انجام شد که خوشبختانه علایم ابتلا وجود نداشت، اظهار کرد :این بیماران پس از طی دو  دوره قرنطینه به مراکز درمانی دیالیزی برای انجام اقدامات درمانی خود بازگشتند.

کارشناس مسئول امور بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه تعدادی از بيماران دیالیزی که مبتلا به کرونا شده بودند نیز در بخش دیالیز بیمارستان شریعتی بستری شدند، ابراز کرد :در طی ماه گذشته بخش دیالیز بیمارستان شریعتی نیز تکمیل ظرفیت شد و از بخش خیریه سیدالشهدا با ظرفیت پنج تخت برای امر دیالیز بیماران مشکوک به کرونا استفاده شد.

وی با تاکید بر اینکه در این مدت  97بیمار دیالیزی مشکوک به کووید-19 در مناطق زیر پوشش شناسایی شدند  که جداسازی این بیماران انجام شد، افزود :خوشبختانه طی دو هفته گذشته بیمار جدید دیالیزی مبتلا به کرونا وجود نداشته و بخش دیالیز مرکز سیدالشهدا تخلیه و گندزدایی شد.

کارشناس مسئول امور بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حوزه بیماران پیوندی، دو مورد از ابتلا بیماران پیوند کبد به کرونا گزارش شده است، بیان کرد :بیماران پیوند کلیه تاکنون 21نفر مبتلا به کرونا ویروس شده اند که از این تعداد یک نفر فوتی، 13نفر تحت مراقبت و 7نفر ترخیص شده اند.

دکتر رجبیان با اشاره به اینکه با بیماران پیوند کبد، قلب و کلیه تماس تلفنی گرفته می شود و علایم بالینی آنها چک می شود، گفت :بیماران پیوندی اگر علایم تنفسی مشکوک داشته باشند به بیمارستان مرجع کرونا اعزام می شوند.

وی بیان کرد :خوشبختانه در حوزه بیماران تالاسمی و هموفیلی در کلینیک سرور تاکنون مورد مشکوکی از ابتلا به کرونا ویروس نداشته ایم.

وی خاطرنشان کرد :در حوزه بیماران سرطانی نیز مراکز درمانی تمهیدات لازم را برای حفاظت شخصی این بیماران انجام داده است و ضمن گند زدایی، تجهیزاتی مانند ماسک و دستکش و هند راپ با کمک بسیج جامعه پزشکی و خیرین در اختیار آنها قرار گرفته است.