وضعیت آینده ویروس کرونا قابل پیش بینی نیست

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وضعیت آینده ویروس کرونا قابل پیش بینی نیست اظهار کرد: اجرای طرح های مرحله به مرحله بازگشایی اماکن و طرح فاصله گذاری اجتماعی از مهمترین برنامه هایی بود که تا کنون در راستای حفظ سلامت جامعه با همکاری مردم و مسئولان به اجرا در امده است.

دکتر سعید نمکی در حاشیه نشست ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا خراسان رضوی که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: با روندی که این ویروس طی می کند، نمی توان از پیش، چیزی را تعیین کرد، اما برآوردمان این است که به سمت شرایط بهتر در حرکتیم، اگر مردم فاصله گذاری و پروتکل های بهداشت را رعایت کرده و تصور نکنند که همه چیز عادی شده و مسئولان نیز بر این باور باشند که کرونا ممکن است دوباره برگردد، به نقاط مطلوب تری نیز خواهیم رسید.

وزیر بهداشت گفت: پس از بحث و بررسی های فراوان به این جمع بندی رسیدیم که اختیار بازگشایی کامل و 24 ساعته صحن مطهر رضوی را به ستاد استانی واگذار کنیم و ساعات زیارت در فضاهای باز صحن حرم مطهر در این ستاد تنظیم شود و ما مداخله ای خاصی نخواهیم داشت.

دکتر نمکی افزود: ما فقط بر رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری، عدم تجمعات و عدم برگزاری مراسم های خاص در فضاهای باز صحن های حرم مطهر رضوی، نظارت خواهیم داشت و بعد از 7 تا 10 روز، مجددا ارزیابی خواهیم کرد و اگر همه چیز مبتنی بر پروتکل ها بود، این وضعیت استمرار پیدا می کند و این نظارت ها از طریق دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر دستگاه ها و آستان قدس رضوی و با مدیریت استاندار خراسان رضوی انجام خواهد شد.

موفقیت استان خراسان رضوی در مدیریت کرونا

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: استان خراسان رضوی در مدیریت کرونا نمره 20 را گرفته و امیدوارم که با همکاری نهادهای استانی مشکلی برای زائران امام رضا(ع) پیش نیاید و نیاز به بازگشت به عقب نباشد. پیش بینی زمانی برای اتمام ویروس کرونا، برای ما و هیچ مقام علمی و اجرایی در سطح دنیا، امکان پذیر نیست.

دکتر نمکی با اشاره به بازگشایی کسب و کارها، گفت: ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین بازگشایی مشاغل و کسب و کارها و کمترین مرگ و میر و عارضه را در مقایسه با کشورهای بسیار مقتدر اقتصادی و بهداشتی جهان، داشته است. این دستاورد بسیار بزرگی است، چراکه اقداماتمان را عالمانه و تدریجی پیش بردیم. امیدواریم روزی بتوانیم بدون نگرانی حرم ها را بازگشایی کنیم و برای برگزاری نماز جمعه در تمام کشور، گام های بزرگ تری برداریم، اما سلامت مردم، مبارزه با کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی همانگونه که مقام معظم رهبری و سایر مسئولان از آنها حمایت وسیعی داشته اند، برای ما در اولویت است.