گفتگوی عضو انجمن جهانی صرع با وب‌دا در پایان نخستین روز کنگره بین‌المللی التهاب در سیستم عصبی

پرفسور گرجی: باید از دیدگاه‌ عمومی نسبت به بیماران صرع، خرافه‌زدایی کنیم

رئیس سومین کنگره‌ی بین‌المللی التهاب در سیستم عصبی به وب‌دا گفت: امروز در برنامه‌های پیشاکنگره، علاوه بر دو کارگاه صرع مقاوم به درمان و نقش سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های مغز و اعصاب، یک کارگاه آموزشی نیز توسط رئیس دانشگاه مونستر آلمان برای دانشجویان و رزیدنت‌های علوم اعصاب در زمینه‌ی بیماری ام‌اس برگزار شد.

پرفسور علی گرجی که عصر امروز سه شنبه 21 خرداد با وب‌دا گفتگو می‌کرد افزود: در این کارگاه، پرفسور مویت [PROF. DR. DR. SVEN MEUTH] که یک متخصص برجسته‌ی آلمانی در خصوص بیماری ام‌اس است، در زمینه‌ی شناخت، تشخیص و روش‌های درمان ام‌اس آموزش داد و در خصوص روش‌های تعامل و پذیرش بیماران ام‌اس با متخصصین ایرانی تبادل نظر کرد.

استاد دانشگاه مونستر آلمان یادآور شد: همچنین یک سری برنامه‌های فرهنگی هنری مثل موسیقی مقامی خراسان، جشنواره‌ی غذاهای سنتی ایرانی و بازارچه‌ی دستواره‌های سنتی استان در حاشیه‌ی محل برگزاری کنگره برای مهمانان آلمانی برگزار گردید.

وی خاطر نشان کرد: اینها در کنار گشت‌های تفریحی زیارتی که در دو روز گذشته برای این استادان و دانشجویان برنامه‌ریزی شده بود و طی آن مهمانان خارجی از حرم امام رضا(ع)، آرامگاه فردوسی، خانه تاریخی داروغه و باغ نادری بازدید کردند به منظور انتقال گوشه‌ای از غنای فرهنگی و تمدنی ایران به دانشگاهیان آلمان بود.

مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین از برگزاری سمپوزیوم دانشجویی در روز جاری خبر داد و گفت:‌ در این اجتماع علمی، دانشجویان رشته‌های علوم اعصاب، آخرین دستاوردها و پژوهش‌های علمی خود در این زمینه را ارائه کردند و با همکاران و همتایان علمی خود در آلمان به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.

رئیس کنگره‌ی التهاب در سیستم عصبی گفت: در نوبت بعد از ظهر همچنین، یک دانشجوی آلمانی که ملیت ایرانی دارد از طرحی فرهنگی علمی پرده‌برداری کرد که قرار است با دانشجویان ایرانی و آلمانی به صورت مشترک آن را اجرایی کنند.

به گفته‌ی پرفسور گرجی، شقایق خالقی که دانشجوی سال سوم پزشکی در دانشگاه مونستر است طرح خود را در قالب یک سخنرانی علمی ایراد نمود و محتوای سخنرانی وی در باره‌ی تأثیر هنرهای تجسمی در کاهش اضطراب بیماران صرع بود.

عضو انجمن جهانی صرع که در کل دنیا تنها 20 عضو دارد در این گفتگو خاطر نشان ساخت: خانم خالقی در این سخنرانی همچنین به خرافه‌زدایی از فرهنگ عمومی در زمینه‌ی بیماری صرع پرداخت و گفت اگر بتوانیم خرافه‌هایی مثل جن‌زدگی، نفرین شدگی و امثال هم در افکار عمومی نسبت به بیماران صرع را از میان برداریم، خواهیم توانست به آرامش خانواده‌های بیماران مصروع کمک نموده و در بهبود این بیماران مؤثر باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات صرع دانشگاه مونستر خاطر نشان کرد: بر اساس تحقیقات خانم خالقی، بیماران مصروع، فقط بخش کوچکی از مغزشان آسیب‌پذیرتر و حساس‌تر از دیگران است و به جز این هیچ تفاوتی با سایرین ندارند و در صورت درمان و تغییر رفتار مردم نسبت به آنها، می‌توانند زندگی کاملا عادی داشته باشند.

دکتر گرجی گفت: قرار است خانم خالقی و تیمی از دانشجویان آلمانی به اتفاق دانشجویان ایرانی علوم اعصاب، این طرح را اجرایی کنند و نتایج آن را در قالب یک طرح علمی منتشر نمایند.

شایان ذکر است سومین کنگره‌ی بین‌المللی التهاب در سیستم عصبی از 21 تا 23 خرداد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می‌گردد که روز نخست آن به فستیوال‌های دانشجویی و دانش‌آموزی اختصاص داشت.

اجلاس رسمی کنگره فردا صبح با حضور استادان علوم اعصاب از سراسر کشور، مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جمعی از مسؤولین استانی آغاز می‌شود و تا عصر پنجشنبه ادامه می‌یابد.