دبیر علمی کنگره التهاب عصبی؛ تلاش برای کسب مرجعیت علمی در زمینه علوم اعصاب

دبیر علمی سومین کنگره بین المللی التهاب در سیستم عصبی از تطابق این کنگره با اجرای مأموریت‌های علمی کلان منطقه 9 آموزش علوم پزشکی کشور در زمینه توسعه و گسترش دانش‌های حوزه علوم اعصاب خبر داد.

دکتر علی شعیبی در حاشیه‌ی برنامه‌های پیشاکنگره‌ی این همایش علمی افزود: تمام مناطق تحت پوشش کلان‌منطقه 9 آموزشی به محوریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اجرای این مأموریت به طریق علمی همکاری و مشارکت دارند.

وی عصر امروز سه شنبه 21 خرداد در گفتگو با وب‌دا از سطح بالای مقالات رسیده به کنگره خبر داد و گفت: به جهت عمق و نگرش علمی و ایده‌های جدیدی که در حوزه علوم اعصاب در مقالات رسیده وجود داشت، کار داوری و گزینش این مقالات بسیار سخت بود اما با تلاش شبانه‌روزی تیم علمی کنگره، از میان 500 مقاله رسیده به دبیرخانه، 350 مقاله برای ارائه در اجلاس رسمی کنگره برگزیده شد که همه به صورت پوستر و طی دو روز چهارشنبه و پنجشنبه در کنگره ارائه خواهند شد.

دکتر شعیبی که خود از پژوهشگران مطرح در حوزه علوم اعصاب بوده و تحقیقاتی در زمینه‌ی درمان پارکینسون مقاوم به درمان داشته است گفت: یکی از اجزای مأموریت خاص کلان منطقه 9 آموزش علوم پزشکی، تلاش برای کسب مرجعیت علمی در بخش علوم اعصاب است و به همین جهت یکی از اهداف این کنگره نیز در همان راستا و برای مطرح کردن توانمندی‌های علمی دانشوران این مرکز دانشگاهی برنامه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای نخستین بار در کشور، بخش بالینی علوم اعصاب را در زمستان گذشته راه‌اندازی کرده که یکی از خدمات اصلی آن، یافتن راهکارهای درمانی جراحی و دارویی برای صرع مقاوم به درمان است که به طور میانگین 10 درصد جمعیت کشور از آن رنج می‌برند.

دکتر شعیبی برگزاری کارگاه صرع مقاوم به درمان در کارگاه‌های علمی پیشاکنگره علوم اعصاب که ظهر امروز با شرکت پزشکان ایران و آلمان برگزار گردید را گام مهمی در اشتراک مساعی دانشوران حوزه علوم اعصاب دو کشور ارزیابی کرد.

وی گفت: در این کارگاه، جراحان مغز و اعصاب از دو کشور ایران و آلمان تجریبات و اندوخته‌های علمی خود در زمینه‌ی درمان بیماران صرع مقاوم به درمان را با یکدیگر در میان گذاشتند.

وی ادامه داد: در حاشیه‌ی این کارگاه که با حضور متخصصین رشته‌های مختلف علوم اعصاب برگزار گردید، وضعیت سه بیمار صرع شدید که مراحل درمانی آنها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال انجام است مورد شور پزشکی استادان این علوم قرار گرفت و متخصصین و جراحان مغز و اعصاب دو کشور در خصوص ادامه‌ی درمان این سه بیمار به تبادل نظر علمی پرداختند.

دبیر علمی کنگره التهاب در سیستم عصبی از برگزاری پرفسور میتینگ در روز چهارشنبه در حاشیه‌ی این همایش علمی خبر داد و گفت: در این نشست‌ها، تجربیات و یافته‌های پایه و بالینی گروه‌های مختلف علمی در دو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مونستر آلمان در زمینه‌ی بیماری‌های مغز و اعصاب مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

دکتر شعیبی که پیش از این در گفتگو با رسانه‌های کشور، از افزایش نگران‌کننده‌ی سکته‌ی مغزی در استان خراسان رضوی سخن گفته بود در این مصاحبه گفت: خبر خوش برای مردم این است که در این کنگره، تمام متخصصین حوزه علوم اعصاب از سراسر کشور و دو دانشگاه خارجی گرد هم آمده‌اند تا دیدگاه‌های خود در زمینه‌ی التهاب سیستم عصبی که در همه‌ی بیماری‌های مغز و اعصاب دیده می‌شود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و به راهکارهای عملی در پیشگیری و درمان این بیماری‌ها از جمله سکته مغزی برسند.

شایان ذکر است سومین کنگره بین المللی التهاب در سیستم عصبی و سومین فستیوال دانشجویان علوم اعصاب از امروز 21 خرداد با برنامه‌های پیشاکنگره شامل فستیوال هنری دانشجویی و دانش‌آموزی، استیودنت میتینگ با حضور دانشجویان ایرانی و آلمانی، کارگاه سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های مغز و اعصاب و کارگاه صرع مقاوم به درمان، آغاز شده و مراسم افتتاحیه‌ی رسمی آن صبح چهارشنبه با حضور مقامات علمی کشور و مسؤولان استان در دانشکده‌ی پزشکی برگزار می‌شود.

این کنگره تا عصر پنجشنبه ادامه دارد و شطی آن استادان رشته‌های علوم اعصاب، مباحث علمی در زمینه‌ی التهاب در بیماری‌های مغز و اعصاب و درمان‌های جدید در این بیماری‌ها را مورد بحث قرار می‌دهند.

در این کنگره علاوه بر مهمانان علمی از سراسر کشور، سه عضو هیأت علمی دانشگاه مونستر آلمان، رئیس این دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات صرع آن نیز شرکت دارند.

برگزاری کنگره التهاب در سیستم عصبی، یک نوآوری علمی در سطح جهان است