38 واحد تولید‌کننده محلول‌های ضدعفونی‌کننده در خراسان رضوی فعال است

مدیر نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و  بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 38 واحد تولید‌کننده انواع محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست و سطوح باز و بسته در خراسان رضوی فعال است.

دکتر علی‌اصغر اسماعیل‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: در این روزها با شیوع ویروس کرونا شاهد حضور تمامی مجموعه‌ها در جهت ریشه‌کنی این ویروس منحوس هستیم و معاونت غذا و دارو هم از روز نخست ورودی جدی و ثمربخش در این حوزه داشت و هماهنگی لازم در جهت تولید موادضدعفونی‌کننده الکلی و غیرالکلی صورت پذیرفت.

وی افزود: تاکنون 17 مجوز تولید ضدعفونی‌کننده دست صادر شده که این عدد با 6 مجموعه‌ای که از قبل فعال بوده به 23 واحد تولیدکننده محلول ضدعفونی‌کننده دست در سطح استان رسیده است و فعالیت این واحدهای تولیدی کمک شایانی به دانشگاه علوم پزشکی کرده است.

مدیر نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و  بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فعالیت یکپارچه این واحدهای تولیدی نیاز تمام شهرستان‌های استان را تأمین کرده است، خاطرنشان کرد: محصول تولیدی بلافاصله در اختیار بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها قرار گرفته تا در اختیار مردم و کادر درمانی قرار بگیرد.

دکتر اسماعیل‌زاده اضافه کرد: معتقدیم که اگر حمایت لازم از این تولیدکنندگان صورت پذیرد می‌توانند تا 400 هزار لیتر در هر شبانه‌روز تولید این نوع محلول ضدعفونی‌کننده را داشته باشند که معادل 10 برابر میزان تولید روزانه در وضعیت عادی است و طبق پیگیری صورت گرفته خوشبختانه فعالیت خوبی در این حوزه در سطح استان شاهد هستیم و بحمدلله دغدغه‌ای در این حوزه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه بخش دیگر فعالیت‌ها در تولید ضدعفونی‌کننده سطوح باز و بسته بوده است، تأکید کرد: در جهت ضدعفونی معابر سطح شهر از آب ژاول استفاده شده و این محلول در اختیار مدیران حوزه مبارزه با ویروس کرونا در حرم مطهر رضوی، شهرداری‌ها، پادگان‌ها، ادارات و دیگر مجموعه‌ها قرار گرفته است، هم‌اکنون تعداد 15 واحد تولیدی مجوزدار در تولید ضدعفونی‌کننده سطوح باز و بسته در استان فعال هستند و محدودیتی در تولید این نوع محلول وجود دارد.

مدیر نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و  بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: نیاز روزانه‌مان در هر دو محلول تأمین است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد و به‌واقع مشارکت فعالان عرصه تولید در امر ریشه‌کنی ویروس منحوس کرونا شایسته تقدیر است و وضعیت تولید مطلوب بوده و نه تنها کمبود نداریم، بلکه می‌توانیم به دیگر استان‌های کشور ارسال کنیم.

مدیر نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و  بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: به علت شیوع ویروس کرونا در ایران میزان تولید و مصرف محلول‌های ضدعفونی‌کننده در سطح کشور در اسفند ماه سال 98، 900 تن بود که این عدد بیش از یک چهارم میزان تولید 3500 تنی کل سال 97 بود و در سطح استان هم به همین مقدار و درصد رشد تولید و مصرف را داشتیم.