تاکید رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر تلاش رسانه های گروهی در راستای ارتقاء سواد سلامت جامعه

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر تلاش رسانه های گروهی در ارتقاء سواد سلامت جامعه تاکید کرد و گفت: خبرنگاران رسالت خطیر و سنگینی را امروز در جامعه بر عهده دارند که در میان انبوه اطلاعات نادرستی که در فضای مجازی منتشر می شود، باید اطلاعات صحیح و اخبار درست را به گوش مردم برسانند.

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا دارابی در نشست صمیمی با جمعی از اصحاب رسانه که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد با بیان اینکه بر اساس قوانین وزارت بهداشت تنها افرادی می توانند در حوزه سلامت فعالیت کنند که مجوزهای قانونی را از دانشگاه های علوم پزشکی کسب کرده باشند خاطر نشان کرد: هر کسی که خارج از سیستم قانونی در این زمینه فعالیت کند در واقع مداخله گر سلامت محسوب می شود.

وی با تاکید بر اینکه طب سنتی تنها در مراکز علمی و آکادمیک آموزش داده می شود و افرادی می توانند در این زمینه فعالیت کنند که دانش آموخته مراکز دانشگاهی باشند خاطر نشان کرد: در حال حاضر برخی افراد با استفاده از عناوینی همچون طب اسلامی و طب سنتی به صورت غیر قانونی در حال فعالیت هستند و در این میان وظیفه خبرنگاران است که مردم را نسبت به این موضوع بیش از پیش مطلع کنند.

دکتر محمد رضا دارابی افزایش سواد سلامت مردم و اطلاع رسانی در زمینه مسیر های قانونی خدمات حوزه سلامت را یکی از مسئولیت های مهم رسانه های گروهی عنوان کرد و گفت: خبرنگاران با توجه به ابزار اطلاع رسانی که در اختیار دارند به راحتی می توانند پیام های صحیح و اثر گذار را در زمینه سلامت به اطلاع گروه های هدف برسانند.

وی با بیان اینکه فعالیت هایی که در حوزه سلامت می شود باید به اطلاع جامعه برسد و مردم باید بدانند که چه نوع خدماتی در کدام مراکز ارائه می شود تا در زمان نیاز به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند تصریح کرد: پیشنهاد می شود رسانه های گروهی بخشی از حوزه خود را به موضوع سلامت و اطلاع رسانی در زمینه سلامت و پیشگیری از بیماری ها اختصاص دهند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اذعان بر اینکه به طور حتم در حوزه سلامت کمبودها و مشکلاتی وجود دارد و مسئولان دانشگاه نیز از انتقاد به جا و پیشنهادات سازنده استقبال می کنند تصریح کرد: باید در کنار هم تلاش کنیم ضمن ارتقاء سواد سلامت مردم، اجازه فعالیت مداخله گران سلامت را به هیچکس ندهیم.

کاهش دانش عمومی زمینه ترویج پوپولیستی را افزایش می دهد

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ابتدای این نشست با بیان اینکه رواج سخنان پوپولیستی و خارج از عرف در جامعه به دلیل کاهش دانش عمومی مردم است اظهار کرد: این امر زنگ خطری برای رسانه های گروهی محسوب می شود که باید بیش از پیش در راستای اطلاع رسانی و آگاهی سازی جامعه تلاش کنند.

دکتر حمید رضا رحیمی با بیان اینکه مراجعه مردم به مراکز غیر قانونی برای درمان بیماری ها و استفاده از روش های مداخله گران سلامت به دلیل کمبود اطلاعات است خاطر نشان کرد: در موارد متعددی مشاهده شده است که در روند درمانی و استفاده از داروهای شیمیایی، بیمار به یکباره با مراجعه به مراکز مداخله گر سلامت، مصرف تمام داروهای خود را قطع نموده و پس از مدتی با عوارض جبران ناپذیری مواجه شده است.

وی با تاکید بر افزایش فرهنگ و دانش عمومی مردم تصریح کرد: ایجاد روحیه مطالبه گری در زمینه سلامت و درمان درست مبتنی بر شواهد و اطلاع از واقعی بودن توصیه های پزشکی که در جامعه ترویج پیدا می کند بر عهده رسانه های گروهی به ویژه خبرنگاران است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خبرنگاران می توانند با استفاده از ابزارهای مختلف مسیر اطلاع رسانی را برای مردم ایجاد و اگاهی عمومی را افزایش دهند اظهار کرد: زمانی که سطح آگاهی مردم افزایش یابد می توان انتظار جامعه ای مطالبه گر در زمینه سلامت را داشت که هر چیزی را بدون شواهد علمی پذیرا نباشد.

دکتر رحیمی تاکید کرد: روابط عمومی دانشگاه تلاش می کند محتوای سلامت محور را در موضوعات مختلف در اختیار رسانه های گروهی قرار دهد و پایگاه خبری وب دا منبع مناسبی برای دریافت اطلاعات در این زمینه به شمار می رود.