لزوم مشارکت فعالانه تمامی سازمان ها در کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر

مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بسیاری از بیماری های غیر واگیر در صورت آگاهی قابل پیشگیری و کنترل است اظهار کرد: اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم در زمینه بیماری های غیر واگیر مهمترین اقدامی است که باید با مشارکت تمامی سازمان ها و ارگان ها انجام شود.

یه گزارش وب دا، دکتر غلامحسن خدایی در نشست پیام گذاران سلامت با بیان اینکه بسیاری از بیماری های غیر واگیر از جمله قلبی و عروقی و سرطان ها قابل پیشگیری است و این در حالی است که اطلاعات و آگاهی مردم در این زمینه کم است خاطر نشان کرد: به طور حتم می توان با اطلاع رسانی و افزایش سواد سلامت در این زمینه بیش از پیش موفق عمل نمود.

وی با بیان اینکه می توان اطلاع رسانی و افزایش آگاهی را از محیط پیرامونی خود و یا خانواده آغاز نمود تصریح کرد: در اجرای برنامه های اطلاع رسانی و افزایش آگاهی کمیت مهم نیست بلکه باید کیفیت اطلاع رسانی را به گونه ای انجام داد تا نتایج مثبت آن را بتوان شاهد بود.

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی نیز  در این نشست با بیان اینکه درسال گذشته 20851 نفر به علت ابتلا به بیماری های غیر واگیر جان خود را از دست داده اند که از این تعداد 4067 مورد مرگ قابل پیشگیری بوده است  اظهار کرد: این در حالی است که در صورت پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیر واگیر و افزایش آگاهی می توان از این میزان مرگ و میر جلوگیری کرد.

دکتر علی میری دیسفانی با اشاره به تدوین سند ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر اظها رکرد: فشار خون بالا،  مصرف نمک زیاد، شاخص توده بدنی بالا، استعمال دخانیات، فعالیت فیزیکی ناکافی و دیابت از جمله عوامل خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر در استان به شمار می رود که با اطلاع رسانی و افزایش آگاهی می توان از آن پیشگیری نمود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر متوسط استفاده از نمکدان در کشور 40 درصد است و این میزان در استان خراسان رضوی 56 درصد است اظهار کرد: استفاده از نمک یکی از مهمترین عوامل اثر گذار در پرفشاری خون است و بر اساس بررسی های انجام شده 25 درصد از مردم استان به بیماری پرفشاری خون مبتلا هستند.

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی  با اشاره به پویش ملی کنترل فشار خون در مناطق زیر پوشش دانشگاه اظهار کرد: بر اساس این برنامه 60 هزار بیمار مبتلا به پرفشاری خون در استان شناسایی شدند که از بیماری خود اطلاعی نداشتند.

وی با بیان اینکه 56 درصد از مردم استان از فعالیت بدنی مناسبی نیز برخوردار نیستند اظهار کرد: باید با مشارکت رسانه های گروهی و دیگر سازمان ها مردم را نسبت به فعالیت بدنی و ورزش ترغیب نمود.

دکتر میری گسترش فعالیت بدنی، کاهش مصرف نمک و کنترل فشار خون را از مهمترین اهداف سال جاری بر اساس سند پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر عنوان و اظهار امیدواری کرد: با مشارکت تمامی سازمان های موثر بتوانیم در این مسیر موفق شویم.

نشست پیام گذاران سلامت با حضور 50 نفر از سازمان های موثر در سلامت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.