خودکفایی در تربیت پزشکان/توزیع نامناسب علت کمبود پزشک در مناطق مختلف کشور

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه امروز کشورمان در تربیت نیروی پزشکی خود کفا شده است اظهار کرد: یکی از علل مهم کمبود پزشک در برخی مناطق کشور توزیع نامناسب در این زمینه است.

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا دارابی در مراسم گرامیداشت روز پزشک و داروساز با بیان اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، و پیش از آن به دلیل کمبود نیروی انسانی پزشکان هندی، پاکستانی و بنگلادشی در اقصی نقاط کشور فعال بودند خاطر نشان کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی، کشورمان در تربیت پزشکان در تمامی رده های تخصصی و فوق تخصصی و همچنین سایر حرف پزشکی خود کفا شده است.

وی با بیان اینکه کمبود امکانات در شهرستان ها و توزیع نامناسب از علل مهم کمبود پزشک در برخی مناطق کشور است تصریح کرد: به طور حتم اگر در شهرستان ها امکانات برای پزشکان مهیا شود می توان میزان ماندگاری پزشکان را در این مناطق افزایش داد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به طرح افزایش دو برابری رشته های پزشکی مجلس شورای اسلامی در این زمینه تاکید کرد: تا زمانی که زیر ساخت های افزایش ظرفیت آموزش دانشجویان رشته پزشکی بهبود و گسترش نیافته است باید افزایش ظرفیت ها مسکوت بماند.

دکتر دارابی اظهار کرد:  به طور حتم افزایش ظرفیت آموزش بدون در نظر گرفتن زیر ساخت افت کیفیت آموزش را به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به آیه 32 سوره مائده " وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَميعا ، اگر كسي يك نفر را نجات بدهد، انگار همه‌ي مردم را زنده كرده است" اظهار کرد: در حال حاضر اعتماد عموم مردم نسبت به پزشکان بسیار بالاست به گونه ای که با اطمینان کامل جان خود را برای درمان در اختیار پزشک می گذارند که این امر مسئولیت پزشکان را در راه خدمت بیشتر و کسب علم و دانش و بروز رسانی آن بیشتر می کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هدف تمامی پزشکان و سایر گروه های مرتبط، سلامتی و بهبودی بیماران است خاطر نشان کرد: جامعه پزشکی بر اساس وجدان خود و قسم نامه ای که یاد کرده در جامعه متعهد است در همه شرایط و علیرغم تمامی هجمه ها خدمت خود را به مردم ارائه دهد.

دکتردارابی با بیان اینکه در کنار رسالت پزشکان برای سلامت مردم، دیگر سازمان ها و رسانه های گروهی به ویژه صدا و سیما برای ارتقاء سواد سلامت جامعه مسئول هستند خاطر نشان کرد: باید سواد سلامت را تا حدی در جامعه بالا برد که تحت تاثیر تبلیغات افراد سود جو که با استفاده از عناوین مختلفی همچون "طب اسلامی" سلامتی مردم را هدف قرار داده اند، قرار نگیرند.

وی ضمن ابراز خرسندی از همکاری و مداخله قوه قضاییه در برخورد با مداخله گران حوزه سلامت اظهار کرد: در حال حاضر با همکاری و پیگیری های انجام شده موضوع مداخله گران سلامت در جامعه بسیار کمرنگ شده است اما لازم است در این راستا سواد سلامت مردم بیش از پیش افزایش یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای ایجاد جامعه ای سالم، شاد و پیشرو همه باید با یکدیگر همکاری داشته باشند خاطر نشان کرد: باید به گونه ای عمل کنیم که موضوع پیشگیری تقدم بر درمان داشته باشد و  نیاز به تخت های بیمارستانی روزبروز کاهش یابد.

در پایان این مراسم که به همت سازمان نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با حضور اعضای هیات علمی، جمعی از معاونین، پزشکان و محمد رضا حیدری عضو شورای شهر مشهد برگزار شد از پزشکان و داروسازان برتر استان خراسان رضوی قدردانی شد.