رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ لزوم گسترش مشارکت خیران در فرهنگ سازی اهدای عضو

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نقش گروه های اجتماعی در فرهنگ سازی حوزه سلامت بر لزوم گسترش خیران و سازمان های مردم نهاد در فرهنگ سازی اهدای عضو تاکید کرد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا دارابی در نشست تقدیر از برگزار کنندگان همایش پیوند اعضا و جشن نفس با بیان اینکه در سال های ابتدایی آغاز پیوند اعضا، بسیاری از مردم تمایلی نسبت به اهدای عضو عزیزان مرگ مغزی خود نداشتند اظهار کرد: با اجرای برنامه فرهنگ سازی، همکاری اعضای هیات علمی،تلاش  تیم پیوند و مشارکت رسانه های گروهی در حال حاضر میزان پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی رشد چشمگیری یافته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مردم نسبت به اهدای عضو آگاهی پیدا کرده اند و بسیاری از آنها نیز دارای کارت اهدای عضو هستند خاطر نشان کرد: علیرغم اقدامات انجام شده اما هنوز در برخی مواقع هستند خانواده هایی که به پیوند اعضاء عزیزان خود رضایت نمی دهند که باید رسانه های گروهی و خیران سلامت در این زمینه فرهنگ سازی بیشتری داشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بلافاصله پس از مرگ ، فساد پذیری اعضای بدن آغاز می شود و این در حالی است که با اهدای عضو می توان جان چندین بیمار را نجات داد.

دکتر دارابی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان همایش پیوند اعضا اظهار کرد: باید برگزاری این گونه مراسم ها که نقش موثری در آگاه سازی و فرهنگ سازی مردم دارد به طور سالانه برگزار شود و معطوف به یک رخداد و مناسبت خاصی نشود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال های اخیر با تلاش تیم پیوند و همکاری با این معاونت اقدامات گسترده ای در راستای گسترش فرهنگ اهدای عضو در دانشگاه شده است اظهار کرد: به زودی به منظور استفاده از ظرفیت های موجود بانک پوست و بانک چشم نیز ادغام خواهد شد که این امر اقدام بسیار مهمی خواهد بود.

دکتر بدیعی حمایت از بیماران پس از پیوند اعضا را از مهمترین موضوعاتی عنوان کرد که باید به آن توجه شود خاطر نشان کرد: باید با همکاری خیران سلامت و مشارکت سازمان های مردم نهاد ضمن فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو، خدمات به  بیماران پس از پیوند عضو نیز گسترش یابد تا در صورت بروز عوارض در اورژانس های بیمارستان ها سرگردان نشوند.

درپایان این مراسم از اعضای برگزار کننده همایش پیوند اعضا با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

همایش پیوند اعضا، 23 خرداد ماه سال جاری به مناسبت هزارمین عمل اهدای عضو با حضور جمع کثیری از خانواده های اهدا کنندگان و گیرندگان عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.