وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی: فرهنگ زیر ساخت تحول یک جامعه است

وزیر بهداشت، رییس دانشگاه را به عنوان عضو کمیته آمار بخشی بهداشت و درمان منصوب کردوزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه فرهنگ زیر ساخت تحول یک جامعه است  اظهار کرد: انسان توسعه یافته هدف غایی توسعه است و انسان توسعه یافته زمانی محقق می شود که به موضوع فرهنگ توجه شود.

به گزارش وب دا، دکتر سعید نمکی در نشست سراسری مسئولان، معاونین و مدیران ستادی دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها،در مشهد با بیان اینکه در برنامه های توسعه که قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی تدوین شده است تعریف مناسبی در خصوص  جایگاه انسان توسعه یافته نشده است خاطر نشان کرد: تحول یک جامعه به ساخت اتوبان، بزرگرا و کارخانه نیست بلکه باید به فرهنگ آن جامعه توجه شود.

وی نقصان فرهنگی را یکی از مشکلات جامعه عنوان کرد و گفت: این موضوع از دغدغه های مقام معظم رهبری است و همواره و در نشست های مختلف به آن تاکید می کنند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه روحانیون و دانشگاه های کشور باید به موضوع فرهنگ بپردازند تصریح کرد: دفاتر مقام معظم رهبری در دانشگاه ها باید اولین پناهگاه بعد از خداوند برای دانشجویان، اساتید و کارکنان باشد و نباید تنها یک گروه سیاسی خاص فکر کند که این دفاتر جایگاه اوست.

دکتر نمکی  با بیان اینکه هر زمان که در هیات دولت، خستگی و یا ناراحتی پیش می آید مقام معظم رهبری بهترین مامن برای ما به شمار می رود و دفاتر ایشان در دانشگاه های کشور  که به نمایندگی رهبر انقلاب راه اندازی شده است نیز باید به این گونه باشد اذعان داشت:باید چتر دفاتر مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گسترده تر باشد و  تمامی افراد از هر گروه و سلیقه سیاسی بداند که این دفاتر جایگاه مناسبی برای آنها خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: فضای دانشگاه ها نیازمند یک انقلاب فرهنگی است و باید در این زمینه دفاتر مقام معظم رهبری و دانشگاه ها در این زمینه با هم همکاری و مشارکت داشته باشند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یکی از پربارترین و پر مغز ترین اسناد بالادستی کشور است که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، از مسئولان دفاتر مقام معظم رهبری خواست که برای اجرایی شدن این سند در دانشگاه های علوم پزشکی همکاری و همفکری با وزارت بهداشت داشته باشند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی مشهد باید فضای تعقل و تفکر را در دانشگاه ها رونق داد و بهترین مرجع برای این هدف الگو گیری از روش و منش ائمه اطهار(ع) است خاطر نشان کرد: چرا باید دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی، طب هاریسون، نلسون و ....را بشناسند اما شناخت کافی از بوعلی سینا و زکریا رازی نداشته باشد.

دکتر نمکی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت های فرهنگی کشور در کنار روایات و احادیث ائمه اطهار استفاده کنیم تصریح کرد: فردوسی بزرگ، سعدی، حافظ و دیگر بزرگان فرهنگی کشور بهترین منابع برای الگو گیری برای بازگشت خویشتن به ویژه در میان قشر جوان و دانشجو هستند و باید جوانان ما بدانند که در فرهنگ غنی کشور قبل از اسلام نیز حیا و پوشش از مهمترین شاخصه های فرهنگی و تربیتی به شمار می رفته است.

وی با بیان اینکه دانشگاه امروز فاقد فضای نشاط است تاکید کرد: نشاط با لجباری و یا در برخی موارد جشنواره هایی که برگزار می شود متفاوت است بلکه ایجاد روحیه امید و خودباوری است که همواره مقام معظم رهبری نسبت به آن تاکید دارند که" نباید گذاشت دانشگاه ها دچار یاس و ناامیدی شوند".

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دانشجوی بی نشاط در معرض آسیب های مختلف اجتماعی قرار می گیرند خاطر نشان کرد: باید برای ایجاد فضای نشاط در دانشگاه ها با هم همکاری و همفکری داشته باشیم.

دکتر نمکی با بیان اینکه باید به طور جدی از آینده هراسی در دانشگاه ها جلوگیری کنیم تا دانشجویان نسبت به آینده امید داشته باشند و به شکل مناسبی بتوانند دوران سخت تحصیل را پشت سر بگذارند ابراز کرد: در حال حاضر آموزش در دانشگاه ها جامعه محور نیست و دانشجو جدا از جامعه تربیت می شود و این در حالی است که دانشجو باید آموزش جامعه محور داشته باشد و در میان مردم قرار بگیرد.

وی  با اشاره به اینکه در حال حاضر تربیت دانشجو جامعه محور یکی از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت محسوب می شود و اجرای "هر خانه یک خانه بهداشت" نیز در این راستا اجرا می شود تصریح کرد: بر این اساس مسائل بهداشتی و سلامتی چند خانه بر عهده یک دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی قرار داده می شود تا در طول دوران تحصیلش آن را اداره کند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه امروز مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت یکی از مشکلات مهم در حوزه سلامت به شمار می رود اظهار کرد: در گذشته بسیاری از بیماری ها با واکسیناسیون قابل کنترل بود اما امروز سرطان ها، حوادث ترافیکی، اعتیاد و مشکلات اجتماعی با واکسن قابل پیشگیری نیست و باید به عوامل موثر اجتماعی وارد شد تا بتوان آن را کنترل نمود.

دکتر نمکی با بیان اینکه مهارت های دانشجویان امروز  باید مبتنی بر نیازهای ارائه خدمت باشد و آن چیزی که فرا می گیرد متناسب با نیازهای جامعه باشد خاطر نشان کرد: باید دوره های آموزشی متناسب با نیاز جامعه باشد و این برنامه به عنوان یک انقلاب در نظام آموزشی در وزارت بهداشت آغاز شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فرهنگ نه تنها در دانشگاه ها بلکه در کل کشور فراموش شده است و باید همه کمک کنیم تا این مسئله بهبود یابد خاطر نشان کرد: کار در عرصه فرهنگ همانند ساخت یک پل نیست که بعد از یک مدتی آن را افتتاح کرد و کاری زمان بر و بسیار ظریف است.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: در وزارت بهداشت تلاش می شود که بودجه های حوزه فرهنگی مستقل شود و افرادی که مسئولیت این حوزه را بر عهده می گیرند فراخور این ساختار باشند.

دکتر نمکی  با بیان اینکه پرداختن دانشگاه های علوم پزشکی به موضوع بهداشت و درمان، موضوع آموزش، پژوهش و فرهنگ را تحت تاثیر قرار داده است اظهار کرد: وزارت بهداشت در حال برنامه ریزی برای تفکیک این دو حوزه است تا روسای دانشگاه های علوم پزشکی فقط به موضوع آموزش ،پژوهش و فرهنگ بپردازند و مسئولیت بهداشت و درمان به فرد دیگری (مانند قائم مقام رییس دانشگاه) سپرده شود هر چه که این طرح در مراحل ابتدایی است و اجرای آن به طور حتم زمان خواهد برد.