معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز اجرای طرح پوشش همگانی سلامت در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش وب دا، دکتر علیرضا رئیسی صبح امروز شنبه 18 آبان در همایش گرامیداشت و تجلیل از بهورزان نمونه در مشهد با اعلام این خبر گفت: طرح پوشش همگانی سلامت به زبان ساده این است که همهی افراد جامعه بدون داشتن مخاطرات مالی، از خدمات سلامت برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه این طرح سه محور اساسی دارد گفت: محور توسعهی پوشش، محور افزایش کیفیت و طیف خدمات و محور کاهش پرداخت از جیب مردم، جوانب اصلی این طرح میباشند.
دکتر رئیسی تأکید کرد: ما پیش از اینکه سازمان بهداشت جهانی، این طرح را جزو برنامههای خود اعلام کند، پوشش خدماتی نظام سلامت را به 98 درصد جمعیت کشور رساندهایم و حالا که این برنامه در دستور کار کشورهای دیگر قرار گرفته، ما فقط از نظر کیفیت و گسترهی خدمات و نیز از بابت کاهش پرداخت توسط مردم باید برنامهریزی داشته باشیم.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت در خصوص جزئیات این طرح گفت: اساسا هدف نظام شبکهی بهورزی، همین برنامهی پوشش همگانی سلامت است که سالها پیش از اعلام سازمان بهداشت جهانی، در ایران در حال اجرا میباشد.
وی تصریح کرد: از نظر بستههای خدمتی نظام سلامت و حفاظت از مردم در مقابل تهدیدات بهداشتی، کاملترین نظام را در منطقه داریم و به حداکثر پوشش حفاظتی رسیدهایم.
وی در زمینهی طرح هر خانه یک پایگاه سلامت نیز گفت: این طرح از اول آذرماه در سه استان به صورت آزمایشی آغاز میشود و امیدواریم که در سال آینده به اجرای سراسری در تمام کشور توفیق داشته باشیم.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت افزود: این طرح قرار است توسط رابطین بهداشت در خانههای بهداشت روستایی اجرا شود و شاهد همگانی شدن پوشش سلامت در کل کشور باشیم.
دکتر رییسی از سالمند شدن جمعیت در سالهای پیش رو یاد کرد و گفت: از آنجا که در سی سال آینده با جمعیت سی درصدی سالمندی مواجه هستیم باید به سمت نهادینهکردن مراقبتهای دوران سالمندی برویم که ملاحظات دیگری دارد و الزامات خاص خود را میطلبد.
وی گفت: در حال حاضر، الگوی بیماریها در سطح کشور تغییر کرده و از بیماریهای واگیردار به سمت بیماریهای غیر واگیر حرکت کرده است.
وی همچنین افزایش تقاضای خدمات توانبخشی، تغییرات اقلیمی و سبک زندگی را از عوامل دیگری ذکر کرد که تغییرات برنامهای را ایجاب میکند.
دکتر رئیسی همچنین منابع ناپایدار، عدم حمایت بیمهها از خدمات سلامت، فناوریهای پیشرفتهی پزشکی و افزایش هزینههای درمان، چگونگی و نحوهی خدمات رسانی به حاشیهنشینها و عشایر و سرمایهگذاری اولویتی را از موانع پیش پای پوشش همگانی سلامت عنوان کرد و گفت: امیدواریم با همکاری دستگاهها و نهادهای مسؤول در کشور، بتوانیم این مشکلات را از پیش پا برداریم.