حضور 40 متخصص و جراح مغز از کشورهای مختلف جهان در شانزدهمین کنگره بین‌المللی ام‌اسبزرگ‌ترین رویداد بین‌المللی بیماری «ام‌اس» به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود

جانشین دبیر علمی شانزدهمین کنگره بین‌المللی ام‌اس گفت: در شانزدهمین کنگره که در طول سال‌های گذشته برای دومین بار در مشهد برگزار می‌شود 50 سخنران از دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نیز از کشورهای آلمان، دانمارک، امریکا و عراق به ارائه‌ی سخنرانی علمی خود می‌پردازند.

دکتر محمد علی نهایتی در گفتگو با وب‌دا افزود: 5 سمپوزیوم اقماری به موازات سالن اصلی کنگره در سالن‌های جنبی برای علاقه‌مندان به مباحث دارویی ام‌اس و داروهای جدیدی که در این زمینه ساخته و به بازار آمده‌اند برگزار می‌گردد.

وی از برپایی نمایشگاه شرکت‌های فعال در زمینه‌ی داروهای ام‌اس از سراسر کشور در حاشیه‌ی کنگره خبر داد و گفت:‌ در این نمایشگاه، نمایندگان شرکت‌های دارویی، در خصوص فراورده‌های دارویی ساخته شده و تأثیرات درمانی آنها به شرکت‌کنندگان کنگره توضیحاتی ارائه می‌کنند.

وی همچنین گفت: تعداد قابل توجهی از رزیدنت‌های نورولوژی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با هزینه‌ی کنگره به این مجمع علمی دعوت شده‌اند تا از مباحث این کنگره آگاهی یابند و با تحقیقات جدید در این زمینه آشنا شوند.

این فلوشیپ ام‌اس ادامه داد: از میان رزیدنت‌های مغز و اعصاب شرکت‌کننده، پس از برگزاری یک آزمون تخصصی، سه نفر به عنوان رزیدنت‌های برتر به کنگره معرفی می‌شوند.

وی برگزاری دو کارگاه بیماری‌های عصبی چشم و مشکلات دستگاه ادراری که با بیماری ام‌اس مرتبط هستند را از دیگر برنامه‌های جنبی کنگره برشمرد و گفت: در این کارگاه، بیماری‌های این دو قسمت بدن که متأثر از ام‌اس بوده و مشکلاتی را برای بیماران ام‌اس ایجاد می‌کنند و نیز داروها و درمان‌های این دو دستگاه مورد بررسی وتبادل نظر قرار می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: همچنین روش‌های تصویربرداری، تشخیص، رویکردهای بالینی به مشکلات شایع ام‌اسی‌ها، پیشرفت‌های درمانی یک سال اخیر در این زمینه در جهان، کاربرد داروهای جدید و مانیتورینگ و بررسی چگونگی تجویز این داروها و نیز چالش‌هایی که متخصصین‌ مغز و اعصاب در بیماری ام‌اس با آن دست به گریبان هستند از محورهای اصلی کنگره خواهد بود.

دکتر نهایتی گفت:‌ از میان 150 مقاله‌ی رسیده به کنگره، 20 مقاله‌ی پوستری به صورت منتخب در حضور استادان برجسته‌ی این رشته‌ها به شکل پوستر ارائه و از میان آنها به سه مقاله به عنوان برگزیدگان کنگره، جوایزی تعلق می‌گیرد.

وی ضمن بیان اینکه برنامه‌های فرهنگی و تفریحی برای مهمانان کنگره نیز در نظر گرفته شده که با فرهنگ بومی خراسان رضوی آشنا شوند اظهار امیدواری کرد که برگزاری این کنگره در پیشبرد علوم اعصاب، تبادل نظر در درمان هر چه بهتر ام‌اس، درمان زودرس ناتوانی‌های بیماران و بخصوص در جلوگیری از پیشرفت ناتوانی‌های جوانان مبتلا به این بیماری مؤثر باشد.

گفتنی است شانزدهمین کنگره‌ی بین‌المللی ام‌اس، پس فردا چهارشنبه 22 آبان در مجموعه‌ی فرهنگی آموزشی سپید متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بلوار خاقانی گشایش می‌یابد.

این کنگره که با همت انجمن ام اس خراسان رضوی، انجمن علمی مغز و اعصاب ایران، انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی و انجمن ام‌اس کشور و همچنین همکاری دانشگاه علوم پزشکی کشور برگزار می‌گردد تا 24 آبان ادامه خواهد داشت.

بیش از 170 استاد و پژوهشگر علوم اعصاب در این رویداد علمی شرکت می‌کنند.