آغاز به کار کنگره دندانپزشکی سلامت دهان و دندان برای همه

چهارمین کنگره ملی سلامت دهان و دندان و دندانپزشکی اجتماعی صبح امروز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش وب دا، قرار است در این کنگره که طی روزهای هفتم و هشتم آذر ماه برگزار می شود ،سیاستگذاری در راستای ارتقای سلامت دهان و دندان برای همه، مهم‌ترین رویکردهای پیشگیرانه در دندانپزشکی بالینی از زاویه تخصص‌های مختلف دندانپزشکی، یافته‌های جامعه‌شناختی و روانشناختی در القاء رفتارهای پیشگیرانه، ارزیابی خطر پوسیدگی در مطب دندانپزشکی، عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر سلامت دهان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

رییس چهارمین کنگره ملی سلامت دهان و دندان و دندانپزشکی اجتماعی در حاشیه این کنگره در گفتگو با وب دا اظهار کرد:یکصد و ده مقاله از داخل و خارج کشور به دبیرخانه‌ی کنگره واصل شده که از این تعداد 27 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به شکل پوستر ارائه می‌شوند.

دکتر علی کاظمیان تأکید کرد: چهار استاد از کشورهای استرالیا، انگلستان و امریکا نیز به صورت ویدیوکنفرانس در این گردهمایی بین‌المللی، شرکت و سخنرانی می‌کنند.

این متخصص دندانپزشکی اجتماعی گفت: وقتی که بحث از مصرف مواد قندی می‌شود تمام خوراکی‌های شیرین را شامل می‌شود و تکرار مصرف آنها در طول روز به اشکال مختلف، روند پوسیدگی را تسریع می‌کند.

وی همچنین در زمینه‌ی مسواک زدن گفت: آخرین تحقیقات علمی می‌گوید که دست کم دو بار در روز باید مسواک کنیم که یکی از آنها قبل از خواب شب باشد.

دکتر کاظمیان در زمینه‌ی تأثیر دخانیات در سلامت دهان نیز یادآور شد: مصرف انواع فراورده‌های دخانی باعث تسریع فرایند پوسیدگی دندان، ایجاد بیماری‌های لثه و ناراحتی‌هایی در دهان و دستگاه تنفسی می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پیش از برگزاری این کنگره به مدت یک هفته پویش سلامت دهان و دندان در شهر مشهد برپا شده اظهار کرد: در این کمپین، دانشجویان دندانپزشکی، کارشناسان بهداشتی و رزیدنت‌های دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با مردم به صورت رو در رو راجع به سلامت و بهداشت دهان و دندان گفتگو و به آنها آموزش دادند.

به گفته‌ی دکتر کاظمیان، در این کمپین، سه موضوع پوسیدگی توسط مصرف مکرر مواد قندی، آخرین یافته‌ها در باره‌ی زمان و الزام مسواک در طول شبانه‌روز و نیز نقش دخانیات در پوسیدگی و بیماری‌های دهان و لثه، محور اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی شد.

وی خاطر نشان کرد: در این پویش بیش از 4 هزار مسواک تولید داخل نیز میان شهروندان توزیع شد.