463.jpg - 51.74 kBدکتر بنیامین حسینی، دانش آموخته مقطع دکترای انفورماتیک پزشکی، از جمله پژوهشگران برتر در دوران تحصیل و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که اخیراً موفق به کسب رتبه دانشجوی برتر پژوهشی در جشنواره هفته پژوهش دانشکده پزشکی شده و طی یک دوره فرصت مطالعاتی شش ماهه نیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به امر تحقیق و پژوهش در دانشگاه پادوا کشور ایتالیا پیرامون کاربرد یادگیری ماشین در بهینه سازی سیستم های دارورسانی هدفمند پرداخته است، پایگاه خبری وبدا در راستای مصاحبه و آشنایی با پژوهشگران برتر دانشگاه، گفتگویی با این محقق برگزیده دانشکده پزشکی داشته است که شرح آن را در ادامه می خوانید:

وب دا: ضمن سپاس از حضورتان در این گفتگو، لطفا خودتان را معرفي و بفرماييد محور اصلي مقالات مورد پژوهش شما در چه رابطه اي بوده است؟

من بنیامین حسینی هستم، دکترای انفورماتیک پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محور اصلی مطالعات و تحقيقاتي كه انجام داده ام، در حوزه رشته تخصصي ام یعنی انفورماتیک پزشکی و تحقیقات بالینی می باشد و تا كنون بیش از ۵۰ مقاله نگارش كه به لطف خدا، در مجلات معتبر دنیا منتشر شده اند.

وب دا: مختصري در مورد طرح هاي پژوهشي انجام شده و در دست اقدام خود توضيحاتي بفرماييد؟

  بخشی از مطالعات من متمرکز بر کاربرد سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS) در حوزه سلامت بوده است. در این مطالعات سعی شده است شاخصی مبتنی بر GIS برای اندازه گیری دسترسی به خدمات سلامت طراحی گردد، یا روابط بین عوامل خطر با بیماریها در سطح جغرافیایی با کمک این تکنیک ارزیابی گردند. بخش دیگری از مطالعات من متمرکز بر طراحی و پیاده سازی رجیستری سندرم لینچ کولورکتال کانسر بوده که با همکاری چند مرکز از دانشگاههای متعدد موفق به کسب گرنتی قابل توجه از مؤسسه نیماد شده و با تدوین دیتابیسی ارزشمند توانسته ایم چندین مقاله در این زمینه به چاپ برسانیم که هر یک نکاتی ارزشمند در راستای پیشگیری و درمان این بیماری ارائه می کنند. همچنین در سالهای اخیر بیشتر مطالعات من بر کاربرد یادگیری ماشین در مدلسازی پیامدهای بالینی و تسهیل فرآیند دارورسانی هدفمند بوده است.

وب دا: در مسير پژوهش با چه چالش هايي مواجه هستيد؟

  به عنوان یک متخصص انفورماتیک پزشکی، که سالها با داده های موجود در مراکز علوم پزشکی فعاليت کرده ام، می توانم بگویم اصلی ترین چالش در این زمینه، کیفیت داده های موجود است. روزانه داده های فراوانی در مراکز زیر مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی ثبت و ذخیره می شوند، اما اغلب آنها، از کیفیت لازم برخوردار نیستند و زمان بسیاری باید صرف پاکسازی و پیش پردازش داده ها گردد. طبیعی است هنگامي كه، ورودی آنالیزها و مدلسازیهای ما داده هایی بی کیفیت باشد، نمی توان انتظار استخراج اطلاعات مفیدی داشت که در عمل استفاده از آنها در حوزه بالینی امکان پذیر باشد.

وب دا: چه رتبه هايي در حوزه پژوهش كسب كرديد؟

در طول تحصیل و پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفق به کسب رتبه دانشجوی برتر پژوهشی در جشنواره هفته پژوهش دانشکده پزشکی شدم. همچنین در این دوره یک فرصت مطالعاتی شش ماهه نیز از طرف دانشگاه علوم پزشکی مشهد به من اعطا شد تا در دانشگاه پادوا در کشور ایتالیا تحقیقات خودم در زمینه کاربرد یادگیری ماشین در بهینه سازی سیستم های دارورسانی هدفمند را ادامه دهم.

وب دا:چه پيامي براي دانشجويان و جامعه دانشگاهي در حوزه پژوهش داريد؟

به دانشجویان علاقمند به حوزه پژوهش توصیه می کنم، هیچ وقت از ابتدا هدف خود را بر چاپ مقاله قرار ندهند. هدف و رسالت هر پژوهش حل یک مسئله واقعی در حوزه سلامت است. اگر ما این مسائل را با بررسی های میدانی و مصاحبه با متخصصین بالینی مشخص کنیم و بر اساس آنها سؤال و فرضیه پژوهش خود را تدوین کنیم و در نهايت با یک متد علمی فرضیه خود را آزمون کنیم، بدون شک یک پژوهش کاربردی انجام داده ایم. یافته های چنین مطالعاتی در قالب مقاله یا یک محصول چون پیام روشنی برای مخاطبان و ذی نفعان اصلی پژوهش دارند، ارزشمند خواهند بود. پژوهشی که با چنین شرایطی طراحی و اجرا گردد حتی اگر فرضیه آن رد گردد گزارش نتایح منفی آن در قالب مقاله در مجلات معتبر به چاپ خواهد رسید. در پايان برای تمامی دانشجویان و همکاران عزیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آرزوی موفقیتهای روزافزون دارم.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image