در پنجمین روز از ایام الله دهه مبارک فجر و همزمان با سالروز میلاد فرخنده امام سجاد(ع) بخش‌های جدید نوزادان و NICU بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) به بهره‌برداری رسید‌.

فضای‌ این بخش تخصصی‌ ۱۲۰ مترمربع بوده و ظرفیت آن ۱۶ تخت است که با اعتبار ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان ساخته شده است.

۵۰ درصد این بودجه بیمارستانی و دانشگاهی بوده و ۵۰ درصد دیگر هم حمایت خیّران عزیز حوزه سلامت بوده است.

با راه‌اندازی این بخش ظرفیت‌های تخت‌های نوزادان بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) بیش از ۳ برابر افزایش یافت و از ۵ به ۱۶ تخت رسید.

بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) در حوزه زنان و زایمان انتخاب نخست بسیاری از مادران باردار است

در این مراسم دکتر محمد دهقانی‌فیروزآبادی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن عرض تبریک ایام‌ الله دهه مبارک فجر و اعیاد فرخنده شعبانیه، اظهار کرد: شهر مشهد به برکت وجود بارگاه منور رضوی سرآمد حوزه سلامت در شرق کشور بوده و ما در طی سال‌های پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شاهد افزایش تعداد بیمارستان‌ها و بخش‌ها، تخت‌ها و تجهیزات بیمارستانی بودیم.

وی بیان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ظرفیت متخصصان و جراحان برجسته‌‌ در تمامی رشته‌های تخصصی از جمله حوزه‌های زنان و زایمان و کودکان و نوزادان برخوردار هستیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه چهره واقعی بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) از سال گذشته و پس از خارج شدن این مرکز درمانی از حوزه آموزش دیده شد، خاطرنشان کرد: باعث افتخار است که بگوییم با وجود کاهش برخی ظرفیت‌ها به جهت خروج بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) از حوزه آموزش، خدمات باکیفیت درمانی در این بیمارستان، آن هم با وجود کمبود فضاهای فیزیکی و تجهیزات پزشکی ارائه شده است.

دکتر دهقانی‌فیروزآبادی تصریح کرد: بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) در حوزه زنان و زایمان انتخاب نخست بسیاری از مادران باردار است و ما می‌بینیم  که در این مرکز درمانی خدمات شایسته‌ا‌ی به مادران باردار ارائه می‌شود.

وی با ذکر این نکته که نیازمند ایجاد بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) هستیم، تأکید کرد: معتقدیم که باید این مرکز درمانی در این حوزه هم به‌خوبی تقویت شود و پیشنهاد می‌کنیم که در کنار فعال‌شدن بخش‌های نوزادان و NICU بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) بخش ICU این مرکز درمانی هم فعال شود تا به مادران پرخطر نیازمند مراقبت‌های ویژه خدمات ارائه نماید ،بیمارستانی که رشد در حوزه اعتباربخشی هم داشته و از رتبه ۲ به یک ارتقاء پیدا کرده است و ما نیز در این خصوص حمایت لازم را خواهیم داشت.

گسترش و تفکیک بخش‌های نوزادان و NICU بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) با هدف مدیریت ‌بهتر وضعیت مادران باردار پرخطر و جلوگیری از ختم حاملگی و سنین پائین بارداری

در ادامه این مراسم دکتر ناهید صاحبدل‌فر، رئیس بیمارستان حضرت ام‌البنین(س)، بیان کرد: برای مدیریت بهتر وضعیت مادران باردار پرخطر و جلوگیری از ختم حاملگی و سنین پائین بارداری بحث گسترش و تفکیک بخش‌های نوزادان و NICU بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) در دستور کار قرار گرفت.

وی اضافه کرد: این پروژه از تیر ماه سال جاری آغاز شد و در ایام دهه مبارک فجر و در سالروز میلاد فرخنده امام سجاد(ع) به بهره‌برداری رسید.

رئیس بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) تصریح کرد: پیش از این ۵ تخت نوزادان داشتیم و با افتتاح ۱۱ تخت فعال شده در بخش جدید این عدد به ۱۶ تخت افزایش یافت و تعداد تخت‌های NICU هم ۲۴ تخت است.

دکتر صاحبدل‌فر با اشاره به اینکه آمار حفظ نوزادان نارس زیر ۱۵۰۰ گرم و کمتر از ۲۸ هفته در بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) بسیارخوب بوده و ۸۷ درصد این گروه از نوزادان زنده مانده‌اند و این عدد در نوزادان زیر ۲ کیلوگرم بالای ۹۰ درصد بوده است، بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۳۰ مورد پذیرش نوزاد از شهرستان‌ها داشته‌ایم که ۲۲ نفر از آنها را به دیگر بیمارستان‌ها انتقال دادیم و ۱۰۸ نفر مابقی هم در همین مکان درمان شدند.

نیازمند تخت نوزاد، ونتیلاتور و دیگر تجهیزات موردنیاز نوزادان نارس در راستای خدمت رسانی بیشتر و بهتر هستیم

همچنین دکتر عماد پوررجب، معاون بانک شیر بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) هم در این مراسم، گفت: یکی از کارهای خوبی که در طی یک سال اخیر شده توسعه بخش‌های نوزادان و NICU بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) بوده و معتقدیم که این اقدام کمک بزرگی در جهت خدمت‌رسانی بهتر و بیشتر به نوزادان نارس خواهد کرد.

وی افزود: ما کمبودهایی در مواردی همچون تخت نوزاد، ونتیلاتور و دیگر تجهیزات موردنیاز نوزادان نارس داریم و از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و خیّران نیک‌اندیش حوزه سلامت خواستار حمایت ویژه در این خصوص هستیم تا بتوانیم خدماتی بهتر و مثمرثمرتر ارائه دهیم.

معاون بانک شیر بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) خاطرنشان کرد: وقتی یک نوزاد نارس و بدحال وارد بخش‌های نوزادان و NICU بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) می‌شود تمامی کادر درمان این بیمارستان از پزشک و پرستار تا دیگر اعضای کادر درمان تلاش در جهت رفع مشکل آن نوزاد نارس دارند.

دکتر پوررجب اضافه کرد: همچنین باید اشاره کنیم که در این بیمارستان پذیرش نوزادان نارس با مشکل بینایی را هم داریم، کاری که در گذشته در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) انجام می‌شد و اکنون این گروه از بیماران را هم پذیرا هستیم.

وی با ذکر این‌ نکته که متوسط زمان هر نوزاد در بخش NICU بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) ۱۳ روز و در بخش نوزادان این مرکز درمانی ۳ روز است، تأکید کرد: با توجه به کادر درمانی توانمندی که در بیمارستان حضرت ام‌البنین(س) داریم می‌توانیم خدماتی بهتر و مثمرثمرتر هم ارائه دهیم و بی‌شک اگر حمایت لازم در حوزه نوزادان نارس صورت پذیرد هم تعداد خدمات و هم درصد موفقیت آنها بیشتر خواهد شد.

652.jpg - 103.10 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image