معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این دانشگاه با نمایندگان سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

به گزارش وب دا، ایران با تولید بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان، نقشی بی‌بدیل در تأمین این محصول دارد. زعفران که به «طلای سرخ» معروف است، علاوه بر اینکه منبع مهمی برای معیشت کشاورزان محسوب می‌شود، نمادی از میراث کشاورزی ایران نیز به‌شمار می‌رود.با این حال، تجارت جهانی زعفران در سال‌های اخیر با چالش‌هایی همچون تقلب و کاهش کیفیت پس از برداشت محصول مواجه شده است؛ مسائلی که می‌تواند ارزش این محصول را کاهش دهد و اعتماد مصرف‌کنندگان در بازارهای جهانی را متزلزل کند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نمایندگان فائو در ایران با هدف تقویت روش‌های کنترل کیفیت، تعیین اصالت و افزایش اعتماد بازارهای جهانی به زعفران ایرانی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی کشور، این تفاهم‌نامه همکاری را امضا کردند.

بر اساس این تفاهم‌نامه، اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی و آزمایش‌های معتبر، سه جزء کلیدی زعفران شامل کروسین، پیکروکروسین و سافرانال را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهند و پیشنهادهای علمی و عملی برای کمک به حفظ رنگ، طعم و عطر زعفران حتی پس از برداشت ارائه خواهند داد.

نماینده فائو در ایران با اشاره به اهمیت این همکاری گفت: فائو برای پاسخ به چالش‌های حوزه زعفران، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال تقویت روش‌های آزمایش، فرآوری و بازاریابی جهانی زعفران است. این همکاری با بهره‌گیری از آزمایش‌های پیشرفته و تدوین دستورالعمل‌های کاربردی پس از برداشت، به تعریف بهتر کیفیت زعفران و حفاظت از اصالت و اعتبار آن کمک خواهد کرد.

در چارچوب این تفاهم‌نامه، دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کشاورزان، بازرگانان و کارشناسان آزمایشگاه در استان‌های اصلی تولیدکننده زعفران شامل خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی آموزش‌های لازم را ارائه خواهد داد تا با بهره‌گیری از روش‌های نوین و رعایت استانداردها، محصولی قابل اعتماد به بازارهای جهانی عرضه شود. این اقدام در عین حال موجب ارتقای اعتبار ایران به‌عنوان منبع اصلی زعفران اصیل در جهان خواهد شد.

امضای این تفاهم‌نامه همکاری بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر فائو برای حمایت از ایران در حوزه بهبود اصالت مواد غذایی، تقویت زنجیره‌های ارزش کشاورزی و ارتقای رقابت‌پذیری محصولات غذایی محلی در بازارهای بین‌المللی است.

لازم به ذکر است سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) همکاری دیرینه‌ای با دولت ایران داشته است. این همکاری از سال ۱۹۹۲ با بازگشایی دفتر نمایندگی فائو در ایران تقویت شد و طی این سال‌ها، این سازمان در زمینه سیاست‌گذاری و کمک‌های فنی برای توسعه پایدار بخش کشاورزی و روستایی کشور نقش‌آفرینی کرده است. در سال‌های اخیر نیز مداخلات فائو بیشتر بر ظرفیت‌سازی و ارتقای بهره‌وری کشاورزی با توجه ویژه به محصولات کلیدی همچون پسته، خرما و زعفران متمرکز بوده است.

371.jpg - 83.33 kB

خبرهای روز

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image