چاپ

هم‌زمان با شصت‌وچهارمین سالگرد تأسیس بنیاد فرهنگی البرز، فراخوان ثبت‌نام شصت‌وچهارمین دوره جایزه البرز با عنوان «جایزه البرز ۱۴۰۵» منتشر شد. در همین راستا و با هدف تبیین ابعاد مختلف این رویداد علمی، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد میزبان دکتر حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز و دکتر مهدی مقیمی دبیر علمی شصت‌وچهارمین دوره این جایزه بود.

در ابتدای این نشست، دکتر حیدر ارشدی با اشاره به تاریخچه و سابقه جایزه البرز اظهار کرد: مطابق با رویه تمامی جوایز معتبر علمی و همانند دوره‌های گذشته، در شصت‌وچهارمین دوره نیز «شورای جایزه البرز» به‌عنوان نهاد مشورتی و بازوی فکری بنیاد فرهنگی البرز فعالیت خواهد داشت. مأموریت این شورا، ارائه دیدگاه‌های تخصصی برای هدایت هرچه بهتر جایزه در مسیر تحقق آرمان‌های واقف نیک‌اندیش، زنده‌یاد حسینعلی البرز و اهداف والای این جایزه شامل کاهش آلام بشری، ارتقای رفاه زندگی انسانی و اعتلای نام ایران در سطح جهانی است.

وی با بیان اینکه جایزه البرز قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور به‌شمار می‌رود، افزود: این جایزه با هدف شناسایی، حمایت و تکریم دانشمندان، پژوهشگران، فناوران و نخبگان علمی ایران برگزار می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان «نوبل ایرانی» یاد می‌شود. بنیاد فرهنگی البرز نهادی غیردولتی، مستقل و وقف‌محور است که تمامی دارایی‌های مرحوم حسینعلی البرز در مسیر توسعه علم و فرهنگ کشور وقف شده است.

دکتر ارشدی با اشاره به اقدامات ماندگار این واقف نیک‌اندیش تصریح کرد: بنیاد فرهنگی البرز در طول بیش از شش دهه فعالیت خود، بیش از شش هزار نفر از نخبگان علمی کشور را مورد حمایت و تشویق قرار داده است که بسیاری از آنان امروز در مسئولیت‌های مهم علمی، پژوهشی و اجرایی در داخل و خارج از کشور ایفای نقش می‌کنند.

در ادامه این نشست، دکتر مهدی مقیمی، دبیر علمی جایزه البرز، با تشریح بخش‌های مختلف این جایزه گفت: جایزه البرز در حوزه‌های دانشمندان، دانشمندان جوان، فناوران، طلاب علوم دینی و دانشجویان برگزار می‌شود و متقاضیان پس از مطالعه دقیق شیوه‌نامه مربوط به بخش خود، در صورت احراز شرایط، می‌توانند نسبت به ثبت‌نام در سامانه جایزه البرز و بارگذاری مدارک اقدام کنند.

وی با اعلام مبالغ جوایز افزود: در شصت‌وچهارمین دوره جایزه البرز، مبلغ جایزه برای دانشمندان ۷۰۰ میلیون تومان، دانشمندان جوان ۴۰۰ میلیون تومان، فناوران ۱۶۰ میلیون تومان و برای طلاب و دانشجویان هرکدام ۱۱۰ میلیون تومان تعیین شده است.

به گفته دبیر علمی جایزه البرز، دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)، اعضای هیأت علمی زیر ۴۰ سال در تمامی رشته‌ها و فناوران دارای محصول فناورانه مستقر در دانشگاه‌ها، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، امکان شرکت در این رقابت علمی ملی را دارند.

بر اساس اعلام دبیرخانه جایزه البرز، متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا پایان روز دهم دی‌ماه ۱۴۰۵ با مراجعه به پایگاه اینترنتی جایزه البرز به نشانی www.alborzprize.ir نسبت به دریافت و مطالعه شیوه‌نامه، ثبت‌نام در سامانه و بارگذاری مدارک مورد نیاز اقدام کنند.

در پایان این دوره، برگزیدگان در مراسمی ملی در نیمه اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۵ با اهدای تندیس، لوح تقدیر و جوایز نقدی مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.

266.jpg - 94.82 kB

265.jpg - 88.89 kB

267.jpg - 82.07 kB