چاپ

پرفسور برانکا مسئول بخش تغذیه سازمان بهداشت جهانی مهمترین و نخستین عامل خطر ساز در بروز بیماری ها در جهان را رژیم غذایی نادرست عنوان کرد و اظهار داشت: سوء تغذیه مادر و کودک و چاقی از دیگر عوامل مهم اثر گذار در بروز بیماری ها در مناطق مختلف جهان به شمار می رود.

به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی تغذیه،  با اشاره به اینکه سوء تغذیه، چاقی و رژیم غذایی نادرست عامل یک چهارم مرگ ها در جهان به شمار می رود خاطر نشان کرد: در 20 سال گذشته تغییر در سبک زندگی مردم و افزایش غذای بیشتر در کنار کاهش مصر ف میوه و سبزی موجب افزایش چاقی در دنیا شده است.

پرفسور برانکا سطح پیشنهادی مصرف میوه و سبزی را حداقل 400 گرم در روز عنوان کرد که بسیاری از مردم دنیا از این مقدار کمتر استفاده می کنند و در مقابل مصرف گوشت های فرآوری شده، شکر و نوشیدنی های گاز دار در دنیا افزایش یافته است.

مسئول بخش تغذیه سازمان بهداشت جهانی تصریح کرد: به منظور رفع این چالش سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 دومین کنفرانس تغذیه را با هدف پایان دادن به گرسنگی و بهبود تغذیه مردم دنیا برگزار نمود.

پرفسور برانکا خاطر نشان کرد: در این راستا برنامه ای در سازمان بهداشت جهانی تهیه شده است که تا سال 2030 مشکلات تغذیه ای مردم دنیا از جمله سوء تغذیه و استفاده از غذاهای ناسالم به اتمام برسد.

وی تاکید کرد: تغذیه خوب و مناسب بخش مهمی از برنامه کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری هاست.همچنین تغذیه در امور دیگری همچون موفقیت تحصیلی، کارایی شخصی و .........موثر است.

پرفسور برانکا، گسترش برنامه های آموزشی، بهبود سیستم های بهداشتی مداخله گر در امر تغذیه، سرمایه گذاری در زمینه غذای مناسب و بازبینی و تقویت دولت ها را از جمله راهکارها در راستای دستیابی به برنامه های 2030 عنوان کرد.

وی حذف چربی با ترانس بالا، کاهش مصرف شکر و نمک، افزایش مالیات شرکت های تولید کننده مواد غذایی مضر را از دیگر برنامه های این سازمان برشمرد.

پرفسور برانکا تصریح کرد: در کنار این برنامه ها باید از مادران در دوران شیردهی حمایت و برنامه ها در راستای افزایش مصرف میوه و سبزی نیز افزایش یابد.