پرفسور دکتر ایوب نماینده سازمان بهداشت جهانی دیگر سخنران کنگره این سمپوزیوم به سیاست های منطقه ای WHO برای ترویج رژیم غذایی سالم و چالش های تغذیه در منطقه EMRپرداخت.
وی با اشاره به وضعیت تغذیه در نواحی شرقی مدیترانه اظهار داشت: وضعیت شیردهی در این نواحی 29 درصد و کمتر از میانگین جهانی است و همچنین کمبود ریز مغذی ها از جمله کمبود روی، ویتامین A، B,D روی و کلسیم از چالش هایی است که دراین مناطق با آن روبرو هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 53 درصد علت مرگ و میر در مناطق شرقی مدیترانه به علت بیماری های غیر واگیر است اظهار داشت: بیش از 43 میلیون نفر از مردم این مناطق به بیماری دیابت مبتلا هستند و میزان ابتلا به چاقی در این مناطق بیش از میانگین جهانی است.
پرفسور ایوب تاکید کرد: همچنین در این مناطق مصرف نمک، چربی و شکر نیز بیش از میانگین جهانی است.
وی افزود: در این راستا سازمان بهداشت جهانی در تلاش برای تغییر سیستم های غذایی و بهبود وضعیت تغذیه در این مناطق است.
نماینده سازمان بهداشت جهانی به نقش رسانه های جمعی در تغییر سبک زندگی مردم اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس بررسی های انجام شده 62 درصد تبلیغات غذای ناسالم از طریق رسانه ها صورت می گیرد که در این مسیر باید برنامه های منسجمی طراحی شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر به طور تقریبی تمام مناطق جهان مصرف شکر زیادی را دارند و باید هدف اصلی کاهش مصرف این ماده غذایی باشد.
پرفسور ایوب افزود: بسیاری از کشورها کاهش مصرف شکر را در دستور کار خود قرار داده اند و بر اساس برنامه ریزی قرار است تا سال 2025 مصرف غذاهای سالم جایگزین غذاهای ناسالم در مناطق مختلف جهان شود.