چاپ

نماینده شورای مرکز بین المللی توسعه محصولات حلال، اظهار داشت: در حال حاضر سالانه  600 میلیون دلار در بازار غذاهای حلال و بیش از 3 میلیارد دلار در محصولات غیر غذایی در گردش است اما سوال اینجاست که چه افراد و کشورهایی تامین کننده محصولات حلال بوده و دارای منافع اقتصادی در این زمینه هستند.

به گزارش ستاد خبری نخستین کنگره فرآورده های حلال، سید اسد سجاد در این همایش، بازار محصولات حلال را فرصت اقتصادی بزرگ دانست و اظهار داشت: در حال حاضرمردم زیادی در سراسر جهان از محصولات حلال استفاده می کنند و یا خواستار استفاده از این محصولات هستند.

وی تصریح کرد:  کشورهای هند، برزیل، آرژانتین، تایلند، سنگاپور، فیلیپین، ایالات متحد بیش از 80 درصد سهم تولید محصولات حلال را به خود اختصاص داده اند و در این میان سهم کشورهایی همچون ایران، پاکستان، ترکیه و مصر در این حوزه بسیار اندک است و تامین محصولات حلال عمدتا در کشورهای غیر مسلمان صورت می گیرد.

نماینده شورای مرکز بین المللی توسعه محصولات حلال با اشاره به برخی از برندهای خارجی در کشورهای غیر مسلمان از جمله برندهای مواد غذایی  کی اف سی، مک دونالد، نستل، کوکاکولا و نیز برخی از برندهای آرایشی، بهداشتی و دارویی، علت عدم فعالیت کشورهای مسلمان در حوزه محصولات حلال را عدم آگاهی و آموزش عنوان کرد و اظهار داشت: هنوز نمی دانیم در این زمینه چه فعالیتی و چگونه باید داشته باشیم.

سید اسد سجاد با اشاره به اینکه محصولات غیر حلال زیادی وجود دارد، به مثالی اشاره کرد در مورد برند کریستینا که از خوک به عنوان حیوانی حرام گوشت 185 محصول مختلف تهیه می کند.

وی تاکید کرد: که محصولات حلال باید آزمایش شده و اعتبار سازی و سندسازی شود.

نماینده شورای مرکز بین المللی توسعه محصولات حلال، همچنین اشاره کرد: که حلال به برندی بین المللی تبدیل شده است تا جایی که برخی از افراد از این برند برای فروش بیشتر محصولات خود استفاده می کنند.

سید اسد سجاد در پایان هدف از برگزاری این کنگره را تسهیل و افزایش آگاهی پیرامون روش های برند سازی، استاندارد سازی، تایید و مشاوره محصولات حلال دانست و اظهار داشت: نشست بعدی محصولات حلال در ژانویه 2018 در فیلیپین برگزار می شود.

 گفتنی است: نخستین کنگره بین المللی فرآورده های حلال، با حضور شخصیت های برجسته ای از جهان اسلام به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محورهای ویژگی و معیار غذای حلال و طیب،اشتراک و افتراق ادیان در معیار حلال،معیار حلیت گوشت و فرآورده های آن،قواعد فقهی مرتبط با فرآورده های حلال،طهارت و نجاست در فرآورده های حلال و مسائل مستحدثه در فرآورده های حلال طی روزهای ۲۲ و ۲۳ آذر ماه در برج سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است.