به گزارش وب دا، دکتر حسن درخشان گفت: در راستاي اجراي برنامههاي تحول سلامت در حوزه بهداشت و پوشش خدمات فعال و نوين مراقبتهاي اوليه سلامت و با توجه به تغيير سيماي بيماري ها، نظام مراقبتها، تغييرات و جابجايي جمعيت، بازبيني در طرح گسترش شبکه از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.
وي افزود: اين بازبيني مبتني بر سطحبندي و ادغام خدمات ، نظام ارجاع، سهولت دسترسي جغرافيايي، دسترسي فرهنگي، تحقق عدالت در سلامت و کاهش در زمينههاي سلامت با استفاده از ظرفيت جلب مشارکت مردم، هماهنگي درون بخشي و همکاري ساير بخشهاي توسعه صورت گرفت.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: بر اساس اين طرح، تمامي جمعیت شهري، روستايي، وعشايري، پايگاههاي مراقبت مرزي زير پوشش خدمات پيشگيري، قرار خواهند گرفت.
دکتر حسن درخشان با بیان اینکه این برنامه یکی از مدرنترین و کامل ترین ضوابط بازبینی ساختار گسترش شبکه است افزود:بر اساس این ساختار با رويکرد جديد بيماريها، نظام مراقبتها، تغييرات و جابجايي جمعيت و همچنين همکاري دوجانبه معاونت بهداشتي و مديريت اورژانس و فوريتهاي پزشکي، پايگاههاي اورژانس در نزديکترين فضاي ممکن به مراکز سلامت شبانه روزي در شهرهاي زير 50 هزار نفر و مراکز روستايي مستقر شده و مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی ، مسئوليت انتقال بيماران و مصدومين جمعيت تحت پوشش مراکز سلامت را بر عهده خواهد داشت.
دکتر درخشان گفت: بر اساس این ساختار، مرکز مشاوره و مراقبت بيماريهاي رفتاري به ازاء هر 500 هزار نفر جمعيت در زير مجموعه مرکز بهداشت شهرستان پيشبيني شده است که با توجه به بسته های خدمتی، ارائه خدمت خواهند نمود.
وي افزود:بر اساس اين طرح به منظور گسترش برنامههاي بهبود شيوههاي تغذيه و ارتقاء سلامت رواني و معنوي و کاهش آسيبهاي اجتماعي براي هر 12 تا 20 هزار نفر جمعيت روستايي، کارشناسان روانشناس باليني و تغذيه پيش بيني شده است.
گفتني است: به همين منظور کارگاه آموزشی اصول و ضوابط کلی ساختار طرح های گسترش شبکه ها با حضور مدیر مرکز حوادث و فوريتهاي پزشکي دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مسئولین گسترش و توسعه شبکه شهرستانهای زير پوشش و مراکز پنجگانه مشهد، در محل سالن اجتماعات شهید دلیری گل معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.