به گزارش وب دا، دکتر محمد اسلامي در حاشيه نشست منطقه ای مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان مسئول باروری سالم کشور در گفتگو با وب دا با اشاره به اينکه وجود 13 میلیون دختر و پسر ازدواج نکرده، هم اکنون مهم ترین چالش برنامه های ارتقای باروری در کشور به شمار می رود گفت:این گروه افراد بالای 18 سال سن داشته و در سن ازدواج قرار دارند اما ازدواج نکرده اند.
وی خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی تاخیر در ازدواج و انجام ازدواج در سنین بالا از عوامل مهم در کاهش نرخ باروری و کاهش نرخ رشد جمعیت در کشورمان می باشند.
وی ناباروری را از دیگر چالشهای مهم پیش روی در ارتقای باروری در کشور ذکر و اظهار کرد: اکنون سه میلیون زوج نابارور در کشور داریم که 25 تا 30 درصد از آنها می توانند هزینه و خدمات ناباروری شان را تامین کنند.
به گفته وی، در حال حاضر حدود دو و نیم میلیون زوج نابارور در کشور نمی توانند هزینه خدمات درمانی خود را تامین کنند و اگرچه در سالهای اخیر بخشی از مشکلات بیمه ای درمان ناباروری در کشور رفع شده است اما مشکلات زیادی هنوز در این زمینه وجود دارد.
دکتر اسلامی با اشاره به دیگر چالش های پیش روی ارتقای باروری در ایران گفت: اطلاع رسانی نادرست و غیر شفاف در مورد ارائه آمارهای طلاق و تاثیرات مخرب آن در جامعه، تاخیر در فرزند آوری پس از ازدواج، افزایش طلاق عاطفی در خانواده ها، همه و همه در کاهش نرخ باروری تاثیر گذارند.
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین سرشماری ها در حال حاضر نرخ باروری در ایران به طور میانگین 1.8 و شاخص نرخ رشد جمعیت 1.3 درصد گزارش شده است.
او ادامه داد: نرخ باروری یعنی اینکه یک زن در طول باروری به طور میانگین چند فرزند بدنیا آورد، مطلوب است که این شاخص را برای همه کشورها 2.1 تعیین کرده اند.
وی بیان کرد: هم اکنون استان سیستان و بلوچستان با نرخ باروری 3.5 و استان های گیلان، مازندران و تهران و نرخ باروری بین 1.3 تا 1.4 به ترتیب بالاترین و کمترین نرخ باروری را در سطح کشور به خود اختصاص داده اند.
به گفته وی، در سالهای گذشته نرخ باروری به تدریج در ایران کاهش یافته است و اگر این سیر کاهش ادامه یابد در حدود 30 سال آینده نرخ رشد جمعیت ایران صفر می رسد و پس از چند سال منفی می گردد.
او گفت: قبل از انقلاب نرخ باروری در ایران هفت بوده است و در طی این سالها کاهش یافته و به 1.8 رسیده است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در چند سال اخیر با برنامه های در حال اجرا تعداد موالیدها در کشور افزایش یافته اما نتایج قطعی بر اساس سرشماری انجام شده درسال آتی مشخص می گردد.
قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نيز دراین خصوص گفت: نشست مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان باروری سالم دانشگاههای علوم پزشکی کشور به منظور مرور برنامه های ارتقای نرخ باروری کلی مبتنی بر سلامت مادر و کودک به مدت دو روز (10 و 11 اسفند) در حال برگزاری است.
دکتر کاظم فرهمند افزود: در این نشست حدود 60 نفر از مدیران گروه سلامت و خانواده و کارشناسان مسوول باروری سالم از 19 دانشگاه علوم پزشکی کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور دارند.
نشست منطقه ای مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان مسوول باروری سالم کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز به کار خود پایان می دهد.