به گزارش وب دا، دکتر علی حسین پور هم اینک 40 درصد موارد انتقال ویروس عامل بیماری ایدز در خراسان رضوی از طریق اعتیاد تزریقی صورت می گیرد و 20 درصد دیگر موارد انتقال به صورت ناشناخته، ترکیبی از عوامل و یا از مادر به کودک است.

وی گفت: با تغییر روش انتقال ویروس اچ.آی در سطح کشور، میزان انتقال ویروس ایدز از راه جنسی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه نیز در سالهای اخیر افزایش یافته است.

دکتر علی حسین پور با بیان اینکه  40 درصد موارد انتقال ویروس عامل بیماری ایدز طی سال 1394 در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی از طریق جنسی رخ داده است، افزود: این در حالی است که موارد انتقال ویروس عامل بیماری ایدز از طریق ارتباط جنسی طی سال 1393 در این دانشگاه کمتر از 30 درصد بود.

وی ادامه داد: این در حالی است که 10 تا 15 درصد افراد مبتلا شده به ویروس اچ.آی.وی در خراسان رضوی طی این مدت همسران افراد مبتلا بوده اند که به دلیل ناآگاهی از بیماری همسرشان و یا مسائل دیگر آلوده شده اند.

وی  میانگین کشوری انتقال ویروس اچ.آی.وی به طریق جنسی را حدود 45 درصد عنوان کرد.

دکتر حسین پور گفت: انتقال ویروس اچ.آی.وی از طریق معتادان تزریقی در خراسان رضوی طی سالهای 93 و 94 به میزان 20 درصد کاهش یافته و این زنگ خطری برای افزایش انتقال ویروس عامل بیماری ایدز از راه جنسی به شمار می رود.

به گفته وی، با توجه به تغییر روش انتقال ویروس اچ.آی.وی از اعتیاد تزریقی به جنسی در کشور، شناسایی سریعتر مبتلایان و همچنین استفاده از روشهای ایمن ارتباط جنسی مورد تاکید است.

وی گفت: چالش مهم کنونی این است که معتادان تزریقی که بیشترین موارد انتقال ویروس عامل بیماری ایدز را در گذشته تشکیل می دادند ظاهری مشکلدار داشته و بیشتر آنان همسر نداشتند اما بیشتر مبتلایان امروزی همسر داشته و در ظاهر نیز مشکلی ندارند که این موضوع خطر انتقال ویروس اچ.آی.وی را افزایش می دهد.

کارشناس مسئول کنترل و پیشگیری از ویروس اچ.آی.وی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد کل موارد شناسایی شده مبتلا را در خراسان رضوی از سال 1360 تاکنون 700 نفر اعلام و بیان کرد: 600 نفر از این تعداد مرد و 100 نفر زن هستند.

وی گفت: 400 نفر از این تعداد تاکنون فوت کرده و یا به استانهای خود برگشته اند، 200 مبتلا به ویروس عامل بیماری ایدز پرونده فعال دارند و بقیه یا شناسایی نشده اند و یا به دلایلی مراجعه نمی کنند.

دکتر حسین پور با اشاره به اجرای "برنامه 90 در 90" برای پیشگیری و کنترل ویروس عامل بیماری ایدز تا سال 2020 میلادی نیز گفت: تا آن زمان باید 90 درصد مبتلایان به ویروس اچ.آی.وی در خراسان رضوی و کشورشناسایی شوند، 90 درصد تحت درمان قرار گیرند و 90 درصد درمان موثر داشته باشند.

وی گسترش مراکز تشخیص سریع ابتلا به ویروس در کمتر از 20 دقیقه، آموزش و تحت پوشش گرفتن زنان مشکلدار و برنامه های آموزشی و پیشگیری را از اقدامات مربوط برای دستیابی به این اهداف عنوان کرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image