دکتر بهمن کلالی با بیان اینکه طرح دندانپزشک خانواده از دی ماه سال گذشته در قالب طرح تحول نظام سلامت انجام شده است، گفت:خدمات سطح یک دندانپزشکی برای این گروه نظیر جرم گیری، رادیوگرافی، معاینه و کشیدن دندان به صورت رایگان ارائه می شود.
به گفته وی، بدین ترتیب 45 دندانپزشک از سال گذشته تاکنون در مناطق روستایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب و استقرار یافته اند.
دکتر کلالی همچنین از توزیع رایگان 100 هزار مسواک انگشتی برای کودکان زیر دو سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی خبر داد و افزود: این اقدام با هدف ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از پوسیدگی دندان ها از سنین کودکی انجام شده است.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر شاخص پوسیدگی دندانی در کودکان دو ساله خراسان رضوی و کشور دو دندان پوسیده است، یعنی از 20 دندان شیری این کودکان، دو دندان پوسیده است و این شاخص در سن شش سالگی به شش دندان پوسیده می رسد.
وی اظهار کرد: بالا بودن پوسیدگی دندان در کودکان ایرانی، نشان دهنده آن است که وضعیت بهداشت دهان و دندان از سنین کودکی در کشورمان مناسب نیست و باید در این خصوص برنامه ریزی شود.
مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فعالیت 700 کارشناس مراقبت سلامت در مناطق حاشیه ای مشهد گفت: آموزش بهداشت دهان و دندان، غربالگری و فلورایدتراپی یکی از وظایف این کارشناسان مراقبت سلامت است.
به گفته وی، این کارشناسان، مراقبت های بهداشت دهان و دندان حدود یک میلیون و 200 هزار نفر ساکن در مناطق حاشیه ای مشهد را بر عهده دارند.
کلالی در پایان گفت: آموزش بهداشت، معاینه و فلورایدتراپی 290 هزار دانش آموز در خراسان رضوی،ثبت اطلاعات دندانپزشکی 190 هزار دانش آموز در نرم افزار کشوری و انجام 10 هزار "فیشور سیلانت" یا شیار پوش دندان 6 کودکان برای پیشگیری از پوسیدگی از جمله فعالیت های واحد بهداشت و دندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.