مصرف روزانه شش وعده غذایی شامل صبحانه، میان وعده صبح، ناهار، عصرانه، شام و آخرشب)موجب کنترل بهتر قند خون می شود.

متخصصان به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می کنند که در وعده های غذایی از مواد غذایی استفاده کنند که قند خون را کمتر افزایش دهد، مصرف غذاهایی که قند خون را بیشتر افزایش می دهند محدود شود به طور مثال مصرف سیب زمینی آب پز، هویج آب پز، ماکارونی دم کرده، برنج کته و انواع آب میوه ها و کمپوت های صنعتی باید محدود شود.

برای انتخاب صحیح آن دسته از مواد غذایی که قند خون را کمتر افزایش می دهند از نمایه گلیسمی باید استفاده شود.

نمایه گلیسمی معیاری برای طبقه بندی غذاهای نشاسته ای است و مبنای این طبقه بندی تغییر سطح گلوکز خون پس از مصرف این غذاها است.

غذاهایی که پس از مصرف آنها سطح گلوکز خون افزایش زیادی می یابد، نمایه گلیسمیک بالایی دارند و بر عکس، غذاهایی که پس از مصرف آنها سطح گلوکز خون افزایش کمی می یابد، نمایه گلیسمیک پایینی دارند.استفاده از مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین موجب می شود تا احساس سیری بیشتر به طول انجامد که این اثر در کاهش وزن هم کاربرد دارد.

مواد غذایی با گلیسمی زیاد، نان سفید، نان لواش، اکثر شیرینی ها، خربزه، شکر، عسل، آناناس، کشمش ها، هندوانه، سیب زمینی کبابی، پوره سیب زمینی، هویج پخته، غلات پف داده شده، بیسکوییت های گندمی، شیرینی های کره ای، خرمای خشک، کیک برنجی، پیتزا و کدو تنبل را شامل می شود.

مواد غذایی با نمایه گلیسمی متوسط شامل انواع برنج، موز، نام تافتون ،فرنی، بیسکویت های حاوی جو، رشته فرنگی ها، ذرت بو داده (پف فیل)، تمام نان های دانه کامل گندم،چغندر، خرمای تازه، انجیر و بستنی است.

نمایه گلیسمی کم، نان های تهیه شده از آرد کامل، بلغور، جو دو سر، سبوس جو دو سر، نان سنگک، ماکارونی رژیمی، جو، ذرت، لوبیا، نخود فرنگی، حبوبات و عدس، هویج خام، مرکبات، سبزیجات غیر نشاسته ای، پاستای گندم کامل، دانه کامل گندم سبوس دار، زردآلو، هلو، گیلاس، آلو، پرتقال، گلابی، اسفنجاج، فلفل، پیاز، قارچ، سبزیجات برگ سبز، تره فرنگی، لوبیا سبز، کلم بروکلی، گل کلم، گوجه فرنگی، ماست، شیر، مغزها و قارچ ها را شامل می شود.


اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image