ریيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان این که مردم تحت تاثیر مطالبی که در فضای مجازی منتشر می شود نگران نشوند اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو در سطح استان خراسان تحت کنترل است و مهم ترین  راه پیشگیری از این بیماری اجتناب از ذبح دام در شرایط غیر بهداشتی است.

به گزارش وب دا، دکتر زهرا نهبندانی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا کنون دو نفر به دلیل ذبح غیر بهداشتی دام به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند اظهار داشت: هر دو نفر این بیماران پس از درمان با شرایط جسمانی مناسب از بیمارستان مرخص شده اند.

وی با اشاره به ماه های اردیبهشت و خرداد تا اواسط تابستان را زمان فعالیت کنه هیالوما عنوان کرد و اظهار داشت: شهروندان به منظور پیشگیری از این بیماری از خرید و ذبح دام در منازل به ویژه در حاشیه شهر خودداری کنند.

دکتر زهرا نهبندانی با بیان اینکه بررسي هاي اپيدميولوژيک بيماري CCHF  يا تب خونريزي دهنده کريمه کنگو در طي سالهاي گذشته در ايران نشانگر وقوع بيماري همزمان با افزايش دما وفصل فعاليت "کنه هيالوما" در نقاط مختلف کشور خاطر نشان کرد: بر اساس اعلام مرکز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت در فروردين ماه سال جاري طغيان (بروز خارج از انتظار ) اين بيماري در يکي از استانهاي مرزي کشور رخ داده است.

وی تاکید کرد: در پي اعلام طغيان اقدامات لازم در پيشگيري از شيوع آلودگي دامها و ورود دام غير مجاز توسط دامپزشکي ومراجع ذيربط تشديد شد.

ریيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير مرکز بهداشت خراسان رضوی افزود: همچنین در زمينه پيشگيري از بروز بيماري در انسان با تشديد نظام مراقبت بيماري CCHF نيز آموزش و مکاتبات لازم ، ابلاغ مجدد دستورالعملها و تاکيد بررعايت احتياطات استانداردتوسط پرسنل بهداشتي درماني صورت گرفت.

دکتر نهبندانی با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی و خودداری از ذبح دام در منازل خاطر نشان کرد: کشتار دام بايد فقط در کشتارگاههاي مجاز وتحت نظارت دامپزشکي صورت گرفته وپس از طي پيش سرد فراورده هاي گوشتي به بازار عرضه گردد.

وی به شهروندان توصیه کرد: از خوردن  گوشت تازه يا جگر تازه خام و نيم پخته به صورت جدي خودداري شود.

ریيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير مرکز بهداشت خراسان رضوی افزود: استفاده از جگر ، قلب و کليه ميبايست بعد ازطي پيش سرد ( گذشت 48 ساعت از ذبح و نگهداري در دماي صفر تا 4 درجه سانتي گراد) صورت گيرد.

دکتر نهبندانی با تاکید بر خودداری از تردد در مکانهاي کشتار غير مجاز اظهار داشت: استفاده از لاشه هاي گوشت ميبايست بعد ازطي پيش سرد ( گذشت 24 ساعت از ذبح و نگهداري در دماي صفر تا 4 درجه سانتي گراد) صورت گيرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image