با آغاز ماه مبارک رمضان طرح تشدید نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن اقامتی و تفریحی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.
به گزارش وب دا، مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طرح نظارت بهداشتی در طول سال اجرا می شود و در ایام خاص از جمله تابستان ، تعطیلات نوروزی و ماه مبارک رمضان تشدید می شود گفت: این طرح با مشارکت 104 گروه نظارتی در قالب 253 بازرس بهداشت محیط به منظور نظارت بر بیش از 100 هزار امکنه زیارتی ، تهیه و توزیع مواد غذایی ، آموزشی ، تفریحی و اقامتی اجرا مي شود.
مهندس علی اصغر حسنی هدف از اجرای این طرح را ارتقاء سلامت و بهداشت مجاوران و زائران بارگاه منور رضوی و پیشگیری از بروز بیماری های منتقله از آب و غذا برشمرد و افزود: در ماه مبارک رمضان تمرکز بیشتر بازرسان بر روی نظارت بر تهیه و توزیع زولبیا و بامیه و مراکز طبخ و توزیع آش های سنتی است .
وی با بیان اینکه تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در سال جاری تنها در شیرینی فروشی ها و طبخ و توزیع آش های سنتی ( شله ، حلیم ، آش رشته و سوپ) در رستورانها و کبابی ها باید انجام شود اظهار داشت : بازرسان در صورت مشاهده هر گونه تخلف، از طریق مراجع قضایی اقدام خواهند کرد.
مهندس حسنی در خصوص فعالیتهای بازرسان در سال گذشته گفت: در ماه مبارک رمضان سال گذشته 21 هزارو 276 مورد بازدید از مساجد و تکایا، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در شهرهای تحت پوشش دانشگاه صورت گرفت که از این تعداد 204 مورد به مراجع قضایی معرفی شدند .
وی گفت: همچنین در ماه مبارک رمضان سال گذشته درهمین راستا حدود 9 تن مواد غذایی غیر قابل مصرف شامل 6 هزار و 750 کیلو زولبیا و بامیه و 2 هزارو 51 کیلوگرم آش و حلیم توقیف و معدوم گردیده است.
مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شهروندان خواست تا در ماه مبارک رمضان به منظور پیشگیری از مسمومیتهای منتقله از آب وغذا از آب آشامیدنی مورد تاييد مقامات بهداشتي محل و ترجيحاً از شبكه های عمومي استفاده کنند ، سبزی و سالاد مصرفی قبل از مصرف به روش بهداشتی سالمسازی شده و از سبزی و سالاد های دارای پروانه ساخت و مورد تایید وزارت بهداشت استفاده گردد.
از نمكهاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز بهداشتي و آرم استاندارد در تهيه و پخت غذا استفاده گردد، از روغنهای با ترانس پايين (زير 5) و ترجيحاً روغنهای مايع، در تهيه غذا استفاده شود، در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها جلوگيري گردد، از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد، در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت بايد مواد غذايي پخته شده در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 63 درجه سانتي گراد نگهداري شود، از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود .
مهندس حسنی افزود: شهروندان در صورت مشاهده موارد غير بهداشتي تهيه و توزيع مواد غذايي مي توانند مراتب را با شماره تلفن 190 به سامانه شکایات بهداشتی وزارت بهداشت اطلاع دهند.