مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نزدیک شدن عید سعید قربان تاکید کرد: ذبح غیر اصولی دام و ريسک ابتلا به بيماريهاي مشترک ميان انسان و دام را افزایش می دهد.
به گزارش وب دا، دکتر محمد جعفر صادقي با بيان اينکه خون و ترشحات دام آلوده، زمينه ابتلا به بيماريهاي خطرناک از جمله تب کريمه کنگو، سياه زخم و کيست هيداتيک را افزایش می دهد خاطر نشان کرد: شهروندان به منظور تامين سلامت خود و خانواده از ذبح غير بهداشتي دام در معابر عمومي و واحدهاي مسکوني خودداري کرده و براي انجام فريضه قرباني کردن به کشتارگاهها مراجعه کنند.
وي تاکید کرد: با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان، کشتارگاه های فعال اقدام به تامین دام های بهداشتی نموده و در صورت نیاز به صورت رایگان، عمل ذبح دام را انجام و پس از نگهداری ۲۴ ساعته در واحد پیش سرد، گوشت قربانی را تحویل می دهند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اينکه گوشت دام تازه ذبح شده قابليت استفاده ندارد و بايد به مدت ۲۴ ساعت در فضاي پيش سرد نگهداري شود خاطر نشان کرد: در حال حاضر در تمامي کشتارگاه هاي فعال امکان نگهداري گوشت دام پس از ذبح فراهم شده است.
دکتر صادقی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون مجازات اسلامي، ذبح دام در معابر عمومي جرم محسوب می شود اظهار داشت: بر این اساس تیم های نظارتی مشتمل بر کارشناسان معاونت بهداشت، اداره دامپزشکی و دادستانی در قالب گروه های سیار در سطح استان تشکیل شده است و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با افراد برخورد قانونی خواهد شد.
دکتر صادقی با اشاره به برخی از روش های غلط و غیر بهداشتی اظهار داشت: در برخی مواقع دیده شده است که قصابان و یا افرادی که نسبت به ذبح اقدام می کنند چاقو را با دهان خود نگه می دارند که این امر انتقال بیماری های مشترک میان انسان و دام را افزایش می دهد..
وی از بانوان خواست از تماس مستقیم دست با دام تازه قربانی شده اجتناب کنند و حتما از دستکش استفاده کرده و مراقب بریدن دست خود نیز باشند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه، برگزاری جلسات هماهنگی با سایر دست اندرکاران حوزه سلامت - انجام بازدیدهای گروهی، اجرای برنامه های آموزشی در سطح شهرستان ها را از اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه در این ایام برشمرد.