به منظور پیشگیری و کنترل و کاهش بار ناشی از آنفلوانزا، بکارگیری روشهای مناسب مراقبتی و مداخلات بموقع بهداشتی می تواند آسیب های ناشی از بیماری را به حداقل برساند.
به گزارش وب دا، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه همه ساله همزمان با سرد شدن هوا و شروع فصل پاییز شاهد شیوع بیماری آنفلوانزا در جامعه هستیم گفت: بیماری انفلوانزا یک بیماری عفونی حاد است که براحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می گردد.
با بیان اینکه این بیماری مسبب طغیانها واپیدمی های سالیانه بوده که با شدت بیشتری در فصل های پاییز و زمستان بخصوص در مناطق معتدله حادث می گردد،گفت: میزان حمله سالیانه بیماری در کل دنیا حدود 5 تا 10 درصد دربالغین و20تا30 درصد درکودکان برآورد شده که در طی بروز اپیدمی به چندین برابر افزایش می یابد.
وی افزود: بطور کلی برآورد می شود در طی اپیدمیهای سالیانه حدود 3تا 5 میلیون مورد بیماری شدید وحدود 250 هزار تا 500 هزار مرگ رخ دهد.
دکتر صادقی؛عدم شرکت افراد دارای علائم بيماري سرماخوردگي وآنفلوانزا در اماکن عمومی، پوشانیدن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه، شستن صحیح و مکرر دستها با آب و صابون و استراحت کافی و نوشیدن مایعات فراوان در هنگام ابتلا به آنفلوانزا را از مهمترین توصیه های بهداشتی در جهت پیشگیری از شیوع بیماری نام برد.
دکتر صادقی دریافت واکسن در گروههای در معرض خطر و پرخطر را یکی از بهترین روشهای پیشگیری از بیماری انفلوانزا بر شمرد و اظهار داشت: واكسن آنفلوانزا بيش از 60 سال است كه در دسترس بوده و تجربيات گسترده در طي اين مدت ايمني و اثربخشي آن را بخوبي نشان داده است.
وی افزود: در جمعيتي كه در معرض خطر عوارض شديد بيماري انفلوانزا است اثر واكسيناسيون در كاهش بستري و مرگ شناخته شده است.
وی خاطر نشان کرد: واكسن هايي كه از سوش هاي شايع همان سال تهيه شده اند در افراد سالم 70 تا 90 درصد در پيشگيري ازبيماري مؤثر بوده و موارد بستري ناشي از آنفلوانزا را تا 50 درصد كاهش مي دهد.