همه ساله با شروع فصل پاییز و نزدیک شدن به فصول سرد سال، آمار مبتلایان به سرماخوردگی و آنفلوانزا افزایش می یابد.

به گزارش وب دا، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : داشتن یک رژیم غذایی مناسب در این فصل می تواند تا حد زیادی مقاومت بدن فرد را تحت تاثیر قرار داده و با تقویت سیستم ایمنی بدن به مقابله با سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک نماید.

دکتر زهرا اباصلتی اظهار داشت: سردی هوا باعث تشدید فعالیت بسیاری از ویروس ها از جمله ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزا می شود.

دکتر اباصلتی استفاده از میوه و سبزیجات پررنگ را به عنوان یک عامل کمک کننده در پیشگیری از ابتلا به این دسته از بیماریها عنوان نمود و گفت : این دسته از مواد مشابه مکمل های ویتامین ث، روی و سلنیوم در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی عمل می کنند.

وی همچنین استفاده از سیر، پیاز و تره فرنگی را راهی برای تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با بیماریهای فصل پاییز و زمستان عنوان نمود.

استفاده از غلات کامل همچون نان تهیه شده از آرد سبوس دار که به فعال نمودن سیستم ایمنی کمک می کند یکی دیگر از راهکارهایی است که دکتر اباصلتی به آن اشاره نمود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت در ادامه ضمن تاکید بر مصرف مایعات فراوان در این فصل بر مصرف سوپ مرغ که هم تامین کننده مایعات بدن بوده و هم به دلیل داشتن هویچ و پیاز دارای آنتی اکسیدان بالایی می باشد توصیه نمود.

وی همچنین مصرف روغن ماهی (امگا 3)  که سبب فعال شدن گلبول های سفید خون می گردد را در  این فصل پیشنهاد نمود و گفت : مصرف این مواد خصوصاً در افراد سیگاری که سیستم دفاعی پایین تری دارند به طور اکید توصیه می شود. ، گردو و شاهدانه از منابع مهم امگا 3 است.

دکتر اباصلتی ضمن اشاره به اینکه تحقیقات بسیاری اثر مکمل ویتامین دی را در پیشگیری از آنفلوانزا و سرماخوردگی ثابت نموده، اظهار داشت: از آنجایی که مواد غذایی حاوی ویتامین دی در طبیعت زیاد نیست و از طرفی بهترین راه رسیدن ویتامین دی که نور آفتاب می باشد به دلیل شرایط محیطی و جغرافیایی در دسترس درصد بالایی از افراد نمی باشد، توصیه اکید بر مصرف مکمل ویتامین د می شود.

وی در خصوص مصرف مکمل روی افزود : مطالعات اثر مکمل روی را در تقویت سیستم ایمنی نشان داده است، به طور ی که مصرف این مکمل طول دوره درمان سرماخوردگی را کوتاه می کند. روی در کنجد، تخم کدو و عدس یافت می شود.

مصرف پروبیوتیک از دیگر مواردی است که به گفته دکتر اباصلتی طول دوره و شدت سرماخوردگی را کاهش می دهد.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت مصرف ویتامین ث را از دیگر مواردی برشمرد که به کاهش سرماخوردگی و افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت ها کمک می نماید.

وی همچنین خاطرنشان کرد : مصرف بیش از حد مکمل ویتامین ث می تواند باعث عوارضی از قبیل اسهال و گاستریت شود که این مهم می باید مورد توجه فرد قرار گیرد.

دکتر اباصلتی خواب مناسب، کنترل استرس، وزن مناسب، فعالیت فیزیکی مناسب و شستشوی کامل و مرتب دست ها را از دیگر عواملی برشمرد که علاوه بر تغذیه مناسب می تواند به پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی کمک نماید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image