انجام مطلوب مسئولیت های زنان در خانواده و در سطوح اجتماعی نیازمند بهرهمندی از سلامت و به ویژه تغذیه سالم در تمامی دوران های زندگی است.
به گزارش وب دا، رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رژیم غذایی سالم، اساس و بنیاد یک زندگی توام با سلامتی است.
دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه زنان به علت شرایط فیزویولوژیکی خاص، نیاز به توجه ویژه ای به مسائل تغذیه ای دارند، گفت : در بسیاری از موارد با مراقبت های تغذیهای و انتخاب یک رژیم غذایی سالم میتوان عوامل تغذیهای را محدود و از بیماریهای غیرواگیر شایع در زنان پیشگیری کرده و یا آن را به تعویق انداخت.
دکتر اباصلتی اظهار داشت: یک تغذیه خوب بر پایه یک برنامه غذایی صحیح و شامل استفاده از غلات کامل و سبوس دار، میوه های تازه، روغن و چربیهای سالم و منابع پروتئینی بدون چربی یا کم چرب میباشد.
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت خاطر نشان کرد: برنامه غذایی صحیح برای زنان به صورت روزانه، شامل حداقل سه واحد غلات کامل، سه واحد لبنیات بدون چربی یا کم چرب، 2 واحد پروتئین ، 2 فنجان میوه جات و 2 و نیم فنجان سبزیجات رنگی می باشد.
دکتر اباصلتی در ادامه ضمن توصیه به زنان در خصوص استفاده از غذاهای غنی از آهن افزود: آهن یکی از عوامل موثر در سلامت زنان میباشد.
وی منابع غذایی غنی از آهن را شامل گوشت قرمز، مرغ، بوقلمون، ماهی، اسفناج، لوبیا، عدس و نان غنی شده عنوان نمود و گفت : منابع گیاهی آهن اگر همراه با غذاهای حاوی ویتامین ث خورده شود به آسانی در بدن جذب خواهند شد.
دکتر اباصلتی دریافت اسید فولیک به ویژه در سنین باروری را برای زنان بسیار با اهمیت خواند و گفت : دریافت اسیدفولیک موجب کاهش خطر نقص مادرزادی در نوزاد میشود.
وی مقدار نیاز به اسیدفولیک روزانه را حداقل 400 میکروگرم و میوههای ترش، سبزیهای برگی و نخود و لوبیا را از منابع خوب اسیدفولیک برای زنان برشمرد.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت در ادامه بر ضرورت دریافت کلسیم در زنان تاکید نمود و گفت : زنان برای داشتن دندانهای سالم و استخوانهای محکم و پیشگیری از پوکی استخوان به دریافت روزانه کلسیم، از طریق رژیم غذایی غنی از کلسیم نیاز دارند.
وی شیر، ماست و پنیر کم چرب یا بدون چربی، ساردین، غذاهای غنی شده با کلسیم مانند غلات صبحانه غنی شده با کلسیم را از منابع خوب کلسیم برشمرد.
دکتر اباصلتی بر محدود نمودن مصرف شکر و چربی، نوشیدنیهای شیرین، غذاهای سرخ شده، غذاهای حاوی چربی اشباع بالا مانند گوشتهای چرب، سوسیس و کالباس و ..... برای داشتن وزنی مناسب تاکید کرده و برای متعادل نمودن کالری بدن به داشتن فعالیت فیزیکی مناسب به صورت روزانه توصیه نمود.
وی خاطر نشان کرد : از آنجایی که زنان عضله کمتر و چربی بیشتری دارند و جثه آنها کوچکتر از مردان است، به کالری کمتری نیاز داشته و برای حفظ وزن بدن به فعالیت بدنی بیشتری نیاز دارند.
دکتر اباصلتی میزان کالری روزانه مورد نیاز زنان با فعالیت متوسط را، 1800 تا 2200 کالری عنوان نمود.