معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کاشمردر سومین نشست شورای سلامت و امنیت غذایی این شهرستان اظهار داشت: حدود نیمی از آمار مرگ و میر در جامعه  به خاطر بیماری‌های قلبی است ولی متأسفانه آن گونه که باید، جدی گرفته نمی‌شود.

به گزارش وب دا، دکتر مجتبی قائمی در این نشست که در فرمانداری کاشمر برگزار شد، با هشدار نسبت به بی توجهی به بیماری‌های قلبی و عروقی، عامل ۴۱ درصد مرگ و میرها در کاشمر را این بیماری‌ها عنوان کرد.

وی اظهار داشت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در رابطه با سلامت مردان، اگر آن‌ها پنج توصیه بهداشتی را جدی بگیرند و رعایت کنند به ازای هر توصیه بین چهار تا پنج سال و در مجموع بین ۲۰ تا ۲۵ سال به عمر آنان افزوده می‌شود و در سنین پیری نیز وضعیت بهتری خواهند داشت.

وی ادامه داد: رعایت تناسب اندام و وزن بر اساس نمایه توده بدنی،  ورزش و تحرک، کنترل فشارخون، کنترل چربی و قند خون و عدم مصرف دخانیات،پنج توصیه است که باید افراد رعایت نمایند.

معاون بهداشتی شهرستان کاشمر خاطر نشان کرد: فشار خون طبیعی عبارت است از ۱۲۰ بر روی ۸۰ ، لذا فشار خون کسانی که بالاتر از ۴۰ سال سن دارند، حداقل در هر فصل یک بار باید کنترل شود.

دکتر قائمی گفت: اگر توصیه های بهداشتی رعایت شود و استرس و اضطراب نیز کنترل گردد بین ۲۰ تا ۲۵ سال به سن مردان افزوده می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت کاشمر با هشدار نسبت به بیماری‌های قلبی و عروقی اظهار داشت: امروزه بیشترین عامل مرگ و میر در دنیا و کشور ما بیماری‌های قلبی و عروقی است و این موضوع در شهرستان کاشمر هم وجود دارد، به گونه‌ای که در سال گذشته ۴۱ درصد علت مرگ و میرها در کاشمر بیماری‌های قلبی و عروقی بوده است.

دکترقائمی همچنین با اشاره به آغاز فصل سرما گفت: یکی از دغدغه‌های همیشگی در فصل سرما موضوع انتقال مادران باردار از بخش سردسیر کوهسرخ به کاشمر برای زایمان است که ما توصیه می‌کنیم مادران باردار یک هفته قبل از زمان زایمان در روستا نمانند و به شهر کاشمر مراجعه کنند.

در ادامه محمد حسن فرهادی فرماندار  رئیس شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان کاشمر با بیان اینکه در بحث رعایت مسائل بهداشتی نباید ترحم بی‌جا و مصلحت سنجی کرد، به ثمر رسیدن پروژه فاضلاب شهری کاشمر را جزء آرزوهای این شهرستان عنوان کرد.

محمدحسن فرهادی اظهار داشت: دولت‌ها موظف هستند اطلاعات مردم را به حدی بالا ببرند که افراد جامعه کمتر مریض شده و سلامت آن‌ها حفظ شود.

وی افزود: اگر به عنوان مثال فردی در سن ۴۰ سالگی به علت بیماری‌های مختلف قلبی، کلیوی، فشارخون و… کارآمدی خود را از دست بدهد و دچار کسالت جسمی و روحیه بیمار شود، آن وقت در هر رشته‌ای اعم از اینکه پزشک، مهندس، بازاری، استاد و… باشد نخواهد توانست نقش مؤثری در جامعه ایفا کند.

فرماندار کاشمر ادامه داد: بروز بیماری‌های مختلف در جامعه علاوه بر اینکه هزینه‌های کشور را افزایش می‌دهد، باعث به وجود آمدن مطالبات مختلف برای مردم می‌شود و لذا نکات بهداشتی که در جامعه مطرح می‌شود باید هم به صورت فردی و هم به صورت اجتماعی رعایت شده و مد نظر همگان باشد.

فرهادی خاطرنشان کرد: مادری که در خانه با بیماری‌ها و دردهای مختلف دست و پنجه نرم می‌کند نمی‌تواند وظایف مادری خود را به خوبی انجام دهد و این در حالی است که ما هم اکنون متأسفانه به ندرت زنان خانه‌داری داریم که در سن ۴۵ سالگی مشتری پزشکان ما نباشند!

وی گفت: یک علت گسترش بیماری‌های مختلف در جامعه این است که سبک تغذیه و سبک زندگی ما با مشکل مواجه است و لذا نباید روحیه اسراف و نسنجیده غذا خوردن در جامعه وجود داشته باشد که باعث اضافه وزن‌های غیر طبیعی و یا کسالت‌ها و خواب آلودگی‌ها باشد.

فرماندار کاشمر تأکید کرد: اگر افراد یک جامعه تا قبل از ۶۵ سالگی گرفتار عوارض بیماری‌های مختلف شدند نخواهند  توانست کارآیی و بهره‌وری سازمانی داشته باشند چرا که یک معلم، مدیر، بازاری و… که سالم باشد نسبت به کسی که از سلامت کافی برخوردار نیست برخورد بسیاری متفاوت‌تری با جامعه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه باید زیرساخت‌های لازم برای توسعه سلامت در جامعه فراهم شود گفت: به عنوان مثال هم اکنون در برخی شهرها پروژه فاضلاب شهری اجرا شده است و ما آرزو داریم که این پروژه در کاشمر هم به سرانجام برسد و البته اجرایی شدن پروژه فاضلاب شهری سرمایه‌گذاری بسیار کلان، مطالعه علمی و جدی و ورود بخش خصوصی را می‌طلبد و موضوعی نیست که با یک دستور حل و فصل شود.

فرهادی اظهار داشت: در مسائل بهداشتی نمی‌شود به کسی ترحم بی جا کرد به عنوان مثال اگر با کسی که فاضلاب منزل خود را به معبر عمومی رها می‌کند برخورد کافی صورت نگیرد سلامت جامعه به خطر می‌افتد در صورتی که سلامت مردم یک اصل است و نباید در مورد آن مصلحت سنجی شود.

فرماندار کاشمر تصریح کرد: همچنین در بحث اصناف وقتی مشاهده می‌شود که برخی افراد هیچ آشنایی با مسائل بهداشتی ندارند و سلامت مردم را زیر سؤال می‌برند نباید بگوییم برای حفظ اشتغال با آن‌ها برخورد نمی‌شود بلکه بهداشت را نباید فدای اشتغال کرد.

فرهادی در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه شاخص‌های بهداشتی چه در بعد فردی و اجتماعی و چه در بحث امنیت غذایی در کاشمر قابل قبول است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image