هر یک از ما ممکن است چیزهایی را فراموش کنیم. با افزایش سن و کاهش تعداد و توانایی سلول های عصبی، این فرایند در سنین بالا تشدید می شود و گاهی حالت اختلال به خود می گیرد.
به گزارش وب دا، مدیر سلامت جمعیت، خانواده ومدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: فراموش کاری در سالمندان بیشتر مربوط به حوادث اخیر است، به طوری که سالمند چیزهایی را که مربوط به گذشته های دور است خوب به یاد میآورد اما اتفاقاتی را که اخیرا رخ داده فراموش می کند.
دکتر حامد قضاوی اظهار داشت: گاهی این فراموش کاری باعث بروز مشکلاتی برای فرد سالمند یا خانواده او می شود.
وی طرح چند سئوال ساده و آزمون هایی از نوع به ذهن سپاری کلمات و یادآوری آنها و بررسی حافظه دور و نزدیک را، راهی برای غربالگری اولیه اختلال حافظه در سالمندان عنوان نمود.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه از سالمندان خواست با رعایت مواردی همچون گذاشتن وسایلی که از آن استفاده می شود مانند عینک یا کلید در جای مشخص ، انجام فعالیت هایی که دست ها و مغز و حافظه فرد به فعالیت وادار شود،گوش دادن همه روزه به اخبار رادیو و تلویزیون، مطالعه کردن کتاب یا روزنامه، نوشتن خاطرات، انجام بازی های فکری مثل شطرنج، نگاه کردن آلبوم عکس های قدیمی و یادآوری نام افراد و خاطرات گذشته، همراه داشتن دفترچه یادداشت یا تقویم و تغذیه مناسب (مصرف محدود قند، چربی و نمک) به تقویت حافظه خود کمک نموده و از ابتلاء به اختلال حافظه پیشگیری کنند.
وی همچنین به سالمندان توصیه نمود در صورت فراموش نمودن دائم اسامی افراد، احساس اینکه حافظه شان روز به روز کمتر می شود و سوالات تکراری میپرسند، عدم توانایی انجام کارهای خود به تنهایی به دلیل فراموش کردن کارها و کاهش یادگیری مهارت های جدید، حتما به پزشک مراجعه نمایند.