گاهی در روزنامه ها و شبکه‌های اجتماعی مطالبی را درباره نقش یک عامل در ایجاد سرطان یا پیشگیری از آن می بینید که با مواردی که تا بحال شنیده اید متناقض است. علت این است که در خیلی از موارد هنوز پژوهش ها درباره نقش این موارد به نتیجه نرسیده اند.

به گزارش وب دا؛ موارد و علل زیاد ثابت شده ای در ایجاد یا پیشگیری از سرطان وجود دارند که با بکارگیری آنها می توان احتمال ابتلا به سرطان را کاهش داد.

علاوه بر علل ثابت شده فوق الذکر نقش ژنتیک نیز در ایجاد سرطان موثر بوده و ممکن است حتی با به کارگیری این روش‌ها نیز دچار سرطان شد، اما این نکته حائز اهمیت است که با پیروی از اصول ده گانه احتمال سرطان به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده و یا ابتلاء به آن به تعویق خواهد افتاد.

اصل اول : از مصرف دخانیات پرهیز کنید( استفاده از هر یک از فرآورده های توتون مانند سیگار، پیپ و قلیان خطرناک است و موجب انواع سرطان از جمله ریه، مثانه، کلیه و دهانه رحم می شود)

اصل دوم : فعالیت بدنی منظم داشته باشید ( فعالیت بدنی منظم احتمال سرطان هایی چون پستان و روده بزرگ را کاهش می دهد ‏/ روزانه 30 دقیقه ورزش کنید)

اصل سوم : وزن خود را در حالت ایده آل نگه دارید. وزن بالا احتمال ابتلاء به انواع سرطان به خصوص پستان، پروستات و روده بزرگ را افزایش می دهد.

اصل چهارم : تغذیه سالم داشته باشید.

اصل پنجم : خود را در برابر عفونت ها محافظت کنید.

اصل ششم : از پوست خود محافظت کنید.

اصل هفتم : در منزل و محیط کار، اصول ایمنی را رعایت کنید ( برخی از مشاغل همچون کشاورزی، سم پاشی، نقاشی و ... به لحاظ تماس با مواد شیمیایی و سموم، خطر برخی سرطان ها را افزایش می دهد)

اصل هشتم : زندگی روانی معنوی سالمی داشته باشید.

اصل نهم : زندگی اجتماعی سالمی داشته باشید.

اصل دهم : در صورت دارا بودن علایم هشدار دهنده زیر به پزشک مراجعه کنید :

ابتلای به سرطان در اقوام درجه یک، تغییر در خال‌های پوستی، زخم های بدون بهبود‏، توده در هر جای بدن‏،سرفه یا گرفتگی صدای طولانی مدت، استفراغ یا سرفه خونی‏، اسهال یا یبوست طولانی، دیدن خون در ادرار، مدفوع،  خونریزی غیر طبیعی از واژن و نوک پستان‏، بی اشتهایی یا کاهش وزن بی دلیل از  علائم هشدار دهنده ای است که باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نمود.     

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image