مدیر سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نوجوانان در گذار از مقطع دبستان به دبیرستان اغلب با چالش های اجتماعی مانند یادگیری شیوه تعامل با گروه وسیع تری از همسالان مواجه می شوند.
به گزارش وب دا، دکتر ندا اخروی با بیان اینکه تحقیقات جهانی، این دوران را با توجه به بافت اجتماع فعلی، پرخطرترین دوره شناخته اند خاطر نشان کرد: این تحقیقات نشان میدهد در مرحله ابتدای نوجوانی، احتمال تجربه رفتارهای پرخطر برای اولین بار وجود دارد. این امر زمانی به واقعیت می رسد که تاثیر تربیت والدین کمرنگ می شود.
دکتر اخروی خاطر نشان کرد: مرور ادبیات پژوهشی بر نوجوانان نشان می دهد که افزایش عوامل حمایتی و کاهش خطر در محیط خانواده در ابتدای نوجوانی از اهمیت خاصی برخوردار است. وی گفت: تحقیقات بر این مطلب اذعان دارند که بین تربیت غیرموثر کودک در دوران ابتدای نوجوانی و رفتارهای پر خطر و حتی بزهکارانه در دوره های بعدی زندگی رابطه قوی وجود دارد.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه در همین راستا از اجرای برنامه تحکیم بنیان خانواده (SFP ) خبر داد و گفت: این برنامه برای نوجوانان 10 تا 14 سال توسط سازمان ملل تدوین و چندین بار در کشورهای مختلف اجرا و ارزشیابی شده است.
وی افزود: برنامه SFP ظرفیت بالقوهای در پیشگیری از رفتارهای آسیب زننده دارد. این برنامه ویژه خانواده های دارای کودکان و نوجوانان 10 تا 14 ساله طراحی و به عنوان یک مداخله خانواده محور پیشگیری، لحاظ شده است.
دکتر اخروی نتایج اجرای برنامه تقویت بنیان خانواده را از نظر مهارت های تربیت کودک، کاهش عوامل خطر زا و کاهش ظهور رفتارهای مشکل ساز در بین نوجوانان بسیار امیدوار کننده برشمرد و افزود: بر همین اساس اداره پیشگیری ودرمان اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مشارکت ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اقدام به اجرای این برنامه به صورت آزمایشی در استانهای فارس، تهران، لرستان و خراسان رضوی نموده است .
گفتنی است در این برنامه مداخله ای، تعداد 5 نفر از کارشناسان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کارگاه تربیت مربی وزارتی که در آبان ماه 96 در تهران برگزار شد شرکت و پس از فرا گرفتن نحوه انجام کار، اجرای برنامه در استان خراسان رضوی از آذر ماه 96 آغاز گردید .این برنامه در قالب 7 جلسه آموزشی اصلی و 4 جلسه تقویتی طراحی شده است، که جلسات در قالب دو جلسه 1 ساعته مجزا برای والدین و نوجوانان و سپس یک جلسه خانواده توسط تسهیلگران اجرا میشود.