مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در چند سال اخیر خوشبختانه ابتلای انسان به آنفولانزای پرندگان در کشور مشاهده نشده است.
دکتر محمدجعفر صادقی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: ویروس آنفولانزای پرندگان سه نوع مختلف تیپ A.B.C دارد که ویروس آنفولانزای تیپ A می تواند هم انسان و هم حیوانات را مبتلا کند و تیپ B اختصاص به انسان دارد.
وی افزود: آنفولانزای انسانی بیشتر از نوع آنفولانزای H1 و N1 است در پرندگان بیشتر آنفولانزای H5 و N1 وجود دارد همچنین می تواند از نوع H5 و N6 و N8 باشد.
دکتر صادقی با اشاره به مهاجرت پرندگان آلوده به کشور ایران اظهار داشت: در کشور ما به دلیل مهاجرت پرندگان مهاجر که آلوده هستند و در آبگیرهای کشور مستقر می شوند بیماری آنها به برخی پرنده ها مانند غازها، پرنده های وحشی و مرغ ها انتقال می یابد.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در چند سال اخیر، ابتلای انسان به آنفولانزای پرندگان در کشور مشاهده نشده است، خاطرنشان کرد: بیشترین نوع ویروس آنفولانزا که در پرندگان در کشور ما وجود دارد H5 و N8 بوده که این نوع، ابتلای انسانی ندارد.
دکتر صادقی در خصوص پیشگیری اذعان کرد: برای پیشگیری توصیه می شود اگر افراد دارای پرنده هستند و با مرده پرنده به طور ناگهانی مواجه شدند بدون دست زدن به پرنده مورد را به دامپزشکی اطلاع دهند تا با انجام آزمایشات علت مرگ پرنده مشخص شود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به عموم مردم توصیه نمود: گوشت مرغ یا گوسفند را از قصابی هایی که محصولات آنها از کشتارگاه های مورد نظارت بهداشت تهیه شده خریداری کنند، هم چنین هنگام پخت تخم مرغ و انواع گوشت حتما به طور کامل پخته شود تا میکروبها و ویروس های احتمالی آن از بین برود.