رییس گروه سلامت کار حوزه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شاغلین جوان بیشتر در معرض حوادث و بیماری های ناشی از کار هستند، افزود: سازمان ملل متحد افراد سن 15 تا 24 سال را افراد جوان معرفی می نماید و این گروه هدف چیزی قریب به 15درصد از نیروی کار را تشکیل می دهند.
به گزارش وب دا، مهندس فرشید وفا سازمان بین المللی کار 28 آوریل هر سال را روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای در محیط کاری اعلام کرده است که امسال در ایران مصادف با هشتم اردیبهشت ماه جاری می باشد.
وی افزود: هدف سازمان بین المللی کار، ایجاد آگاهی جهانی در مورد ابعاد و پیامدهای حوادث، جراحات و بیماری های مرتبط با کار بوده و حمایت از اقدامات عملی که منجر به برقراری سلامتی و ایمنی کارگران شود را در دستورکار خود قرار داده است.
مهندس وفا با توجه به اینکه بر اساس آخرین برآوردهای صورت گرفته توسط سازمان بین المللی کار سالانه 2.78 میلیون نفر از شاغلین در اثر حوادث و بیماری های مرتبط با کار جان خود را از دست می دهند، اظهار داشت: از این مقدار نزدیک به 2.4 میلیون نفر از این مرگ و میر مربوط به بیماری های مرتبط با کار و چیزی قریب به 380 هزار نفر از این مرگ و میر مربوط به حوادث شغلی می باشد.
وی با اشاره به اینکه شاغلین جوان به طور معنا داری از مقادیر بالای صدمات شغلی نسبت به شاغلین بالغ برخوردار هستند، تصریح کرد: بر طبق مطالعات و اطلاعات اخیر در کشور های اروپایی مقادیر صدمات شغلی غیر کشنده در بین شاغلین جوان 18 تا 24 سال به میزان 40 درصد بیشتر از شاغلین بالغ می باشد.
مهندس وفا در ادامه تصریح کرد: در خصوص محاسبه زیانهای مالی ناشی از حوادث و بیماری های شغلی برآورد می گردد سالانه چیزی قریب به 3.94 درصد از تولید ناخالص ملی هزینه های اختصاصی ناشی از حوادث و بیماری های شغلی می باشد.
مهندس وفا به انواع مختلف عوامل خطر محیط های کاری که می توانند ایمنی و سلامت شاغلین را به مخاطره بیندازند اشاره کرد و اظهار داشت: کارگران جوان در معرض ریسک بالاتر ابتلا به حوادث و بیماریهای ناشی از کار می باشند که این موضوع می تواند بر روی رشد فیزیکی آنها آسیب برساند.
وی در ادامه افزود: کارگران جوان اغلب توانایی تشخیص عواقب ناشی از اعمال خود و ارزیابی ریسک ناشی از اشتغال در محیط ها و موفقیتهای کاری را ندارند و تحت تاثیر فشارها و استرسهای اجتماعی میباشند هم چنین کارگران جوان اغلب به خاطر کمبود مهارت و تجربه کاری نیازمند اشتغال در حرفه هایی هستند که به درستی طراحی شده اند ریسک ابتلا به صدمات ناشی از کار در ماه اول اشتغال چهار برابر بیشتر از گذشت یکسال پس از اشتغال می باشد و در کارگران جوان این مخاطرات در ماه اول اشتغال به کار بیشتر از کارگران بالغ و مسن تر می باشد.
رییس گروه سلامت کار حوزه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به سطح آموزش اشاره و تصریح کرد: ارائه آموزش های کافی به کارگران جوان به عنوان یک قانون مهم قبل از اشتغال آنها در دهه های اخیر می باشد.
مهندس وفا هم چنین اذعان کرد: جنس، ناتوانی و وضعیت مهاجرت کارگران برخی از فاکتورهای دیگر خطر برای ریسک ابتلا به حادثه و بیماری های شغلی می باشند هم چنین پسران جوان شاغل در قیاس با کارگران زن جوان به میزان بیشتری از صدمات و بیماریهای شغلی برخوردار هستند.
وی مخاطرات ایمنی شامل سوختگی، بریدگی هاو ... را از عوامل زیان آوری که در محیط کار وجود دارند برشمرد و تصریح کرد: عوامل زیان آور فیزیکی در محیط کار از قبیل سر و صدای زیاد در محیط کار، ارتعاش، روشنایی نامناسب و ...، عوامل زیان آور بیولوژیک مانند مواجهه با باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها، حیوانات خطرناک، حشرات از دیگر عوامل زیان آور در محیط کار هستند.
مهندس وفا در ادامه اذعان داشت: عوامل زیان آور شیمیایی محیط کار شامل گازها، بخارات، عوامل زیان آور ارگونومیک مانند حمل بار سنگین، انجام حرکات تکراری، طراحی ضعیف ماشین آلات و ابزار و ایستگاههای کاری و ... عوامل زیان آور روانی در محیط کار که این عامل در نتیجه طراحی و مدیریت شغلی در زمینه های اجتماعی و محتوای سازمانی می باشد از دیگر عوامل زیان آور نیز می باشند.
وی در آخر در راستای روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای به برگزاری همایش اشاره و بیان کرد: این همایش روز دهم اردیبهشت ساعت 9 صبح در هتل ثامن مشهد برگزار خواهد شد.
مهندس وفا افزود: در این همایش از واحدهای کاری و صنایع برتر، کارشناسان بهداشت حرفه ای بخش خصوصی و دولتی، بهگران و بهداشت یاران کار کارخانجات و مسئولین ایمنی واحدهای کاری کارخانجات و بازرسان بهداشت حرفه ای و بازرسان کار تقدیر به عمل می آید.
وی با اشاره به ارسال فرم های خود اظهاری به واحدهای کاری در بهمن ماه سال 96 گفت: 160 فرم به دبیرخانه تحویل داده شده است که از این تعداد واحدهای برتر انتخاب شده اند و روز همایش معرفی می شوند.