نماینده دفتر سلامت و دهان دندان وزارت بهداشت در استان خراسان بزرگ، گفت: دانشگاه مشهد در سال 1396 در 50 درصد از 34 شاخص دهان و دندان جایگاهی بیش از میانگین کشوری را به دست آورد.
دکتر عبدالله هروی در گفتوگو با وب دا؛ در خصوص جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه دهان و دندان، گفت: دانشگاه مشهد مانند همیشه در راستای برنامه طرح تحول سلامت دهان که در کل کشور اجرا شد پیشگام بوده است.
وی ادامه داد: در نگاه به خدمات در حال ارائه این دانشگاه قریب به 57 هزار ترمیم دندان در سال گذشته در سطح دانشگاه اتفاق افتاده است؛ در حالی که این رقم قبل از اجرای برنامه تحول سلامت دهان و دندان در حد 36 هزار بوده است.
نماینده دفتر سلامت و دهان دندان وزارت بهداشت در استان خراسان بزرگ، تصریح کرد: فلوراید تراپی و فیشور سیلانت می تواند منجر به کاهش شاخص DMFT که مهمترین شاخص سلامت دهان و دندان است شود.
دکتر هروی تاکید کرد: فلوراید تراپی و معاینات دانش آموزان به صورت جدی در مشهد در حال انجام است و هر ساله قریب به 500 هزار دانش آموز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت پوشش این برنامه قرار گرفته، آموزش های لازم را دریافت و اطلاعاتشان در سامانه ثبت می شود.
وی بیان داشت: بر این اساس می توانیم برنامه وارنیش فلوراید را سه سال متوالی انجام داده و بین 30 الی 40 درصد در کاهش پوسیدگی دندان تاثیر گذار باشیم.
نماینده دفتر سلامت و دهان دندان وزارت بهداشت در استان خراسان بزرگ، اظهار داشت: علی رغم این موفقیت ها در دانشگاه مشهد؛ اما همچنان در بحث فرهنگ سازی باید کار شود؛ تا مردم بیشتر درگیر مسائل دهان و دندان شوند و با مراقبت های ساده بهداشتی دندن های خود از معرض مشکلات پوسیدگی و غیره محافظت کنند.
دکتر هروی، اظهار داشت: بر اساس انتظارها مردم باید سالیانه دو بار به مراکز دندانپزشکی مراجعه، روزانه دو بار از مسواک استفاده کنند و یک بار نیز نخ دندان را جهت تمیز کردن لای دندان به کار برند تا دچار گرفتاری های دهان و دندان و آسیب های دهان نشوند.
وی تاکید کرد: این شاخص ها متاسفانه اصلا در کشور خوب نیست و تنها 15 درصد مردم در کشور سالیانه دو بار به مراکز دندانپزشکی مراجعه می کنند، 12 درصد از نخ دندان استفاده دائمی داشته و 18 درصد نیز روزی دو بار مسواک می زنند؛ که رفع این فاصله تا استانداردهای جهانی نیازمند فرهنگ سازی است.