قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  گفت: اطلاعات سلامت بیش از دو میلیون نفر در پرونده سلامت سینا ثبت شده و این تعداد بیش از 25 میلیون خدمت ثبت شده را در طی سال 96 دریافت کرده اند.

دکتر سید کاظم فرهمند در گفت‌وگو با وب دا؛ در خصوص تلاش های صورت گرفته در حوزه بهداشت پس از اجرای برنامه تحول نظام سلامت، گفت:  در هسته مرکزی شهر سه میلیون و 200 هزار نفر جمعیت شهری و 450 هزار نفر جمعیت روستایی وجود دارد.

وی ادامه داد: مجموعه تعداد مراکز در کلان شهر مشهد و 10 شهر بالای 20 هزار نفر از 37 مرکز خدمات جامع سلامت به 60 مرکز یعنی بالغ بر 62 درصد افزایش را در بر داشته است.

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: در این میان تعداد پایگاه سلامت از 100 پایگاه به  161 پایگاه افزایش پیدا کرد که رشدی 61 درصدی را نشان می دهد.

وی بیان داشت: تعدادنیروی انسانی نیز از 420 نفر در هسته مرکزی به هزار و 370 نفر افزایش پیدا کرده است؛ که رشدی 200 درصدی را نشان می دهد.

وی بیان داشت: در مجموع تعداد مراکز خدمات جامع سلامت از 87 عدد در قبل از برنامه تحول سلامت به 127 عدد پس از اجرای این برنامه افزایش پیدا کرد که رشدی 46 درصدی را نشان می دهد.

دکتر فرهمند تصریح کرد: تعداد پایگاه های سلامت نیز از 216 پایگاه در قبل از اجرایی شدن این برنامه به 327 مورد پس از برنامه تحول افزایش پیدا کرد؛ که رشدی 51 درصدی را نشان می دهد.

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهدتاکید کرد: همچنین تعداد نیروی انسانی شاغل از 955 نفر در قبل از برنامه تحول سلامت به دو هزار و 879 نفر افزایش و رشدی 203 درصدی را به دنبال داشته است.

دکتر فرهمند تصریح کرد: بر این اساس 62 درصد افزایش واحدهای ارائه دهنده خدمات جامع سلامت در حاشیه شهر ایجاد شده است و تعداد پایگاه سلامت از 78 درصد به 119 درصد افزایش پیدا کرد؛ که رشد 53 درصدی را نشان می دهد.

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: از نظر منابع انسانی به عنوان بالاترین سرمایه های هر دستگاه نیز موفق شده ایم مراقبین سلامت خود را از 340 نیرو به بیش از هزار نفر افزایش داده که حدود 200 درصد افزایش را در حاشیه شهر مشهد شامل می شود.

وی بیان داشت: تغییر سبک زندگی، شایع شدن آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد و بیماری های روحی و روانی نیز نیازمند توجه بود که بر این اساس کارشناسان ارشد روانشناسی بالینی را وارد مرکز کرده و در دو محور خدمات فرد و جامعه محور در جهت توانمند سازی جمعیت حاشیه شهر وارد کار شدند.

دکتر فرهمند بیان داشت: در تعمیر و تجهیز واحدهای بهداشتی و درمانی در برنامه پزشک خانواده نیز بالغ بر یک میلیون و 300 هزار نفر جمعیت با 30 درصد کسری پزشک در قبل از برنامه نظام تحول وجود داشته است؛ که پس از اجرای این برنامه افزایش 4.5 درصدی داشته و مشمول ارائه بسته های جدید خدمتی شده است.

 قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تکمیل کرد: امروز بیش از 70 دندانپزشک خانواده به پوشش برنامه دندانپزشک خانواده جهت ارائه خدمات سلامت دهان و دندان جمعیت روستایی و شهری می پردازند.

 وی ابراز داشت: گروه های هدف (کودکان زیر 14 سال و مادران باردار) نیز سالیانه دو بار خدمات وارنیش فلورایت و فلورایت تراپی را دریافت می کنند.

دکتر فرهمند بیان داشت: علاوه بر واکسن پنتاوالان؛ که  برای اولین بار در برنامه تحول سلامت وارد بسته های خدمتی شد؛ استفاده از مکمل ها و ریز مغذی ها نیز با پوشش 80 درصد جمعیت در حال ارائه می باشد.

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به افزوده شدن دارو به عنوان بسته خدمتی کامل در برنامه تحول نظام سلامت اشاره کرد و ابراز داشت: بیش از دو میلیون نفر در پرونده سلامت سینا ثبت شده اند و بیش از 25 میلیون خدمت ثبت شده را در طی سال 96 دریافت کرده اند.

وی از شیوع بیماری دیابت و اختلالات قلبی و عروقی به عنوان دو شاخص مهم در جامعه نام برد و اذعان داشت: قبل از اجرای برنامه تحول نظام سلامت در سال 92 علی رغم این که دیابت و فشار خون در جمعیت شهری و روستایی پایلوت شده بود 16 هزار بیمار مبتلای دیابت شناسایی شدند.

دکتر فرهمند گفت: این تعداد امروز به 66 هزار نفر افزایش پیدا کرده است و این در حالی است که در سال 1392 تعداد مبتلایان شناسایی شده به بیماری فشار خون 49 هزار بوده است؛ که امروز به بیش از 127 هزار نفر افزایش یافته است.

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ابتلای بیش از 20 درصد جمعیت به اختلالات روحی و روانی خبر داد و بیان داشت: تعداد افراد شناسایی شده در این حوزه در ابتدا 35 هزار نفر بوده است؛ که با رشدی دو برابری به 75 هزار نفر رسیده است.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image