بر اساس اعلام واحد بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي مشهد، شاخص کيفيت هواي مشهد، با 173(AQI)  برای تمامی گروه ها در وضعيت ناسالم قرار گرفت.

به گزارش وب دا،مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به شرایط هوای مشهد،ساکنان و زائران باید حفاظت های لازم را انجام دهندگفت: به علت آلودگی هوای این شهر استفاده از ماسک برای افراد در معرض خطر توصیه می شود.

مهندس حسنی اظهار داشت: تمام افراد به ویژه گروههای در معرض آسیب از جمله بیماران تنفسی و قلبی عروقی، زنان باردار، کودکان، بیماران مزمن و صعب العلاج باید از تردد در هوای آلوده به ویژه در ساعات اوج آلودگی از ۱۰ صبح تا ۱۶ پرهیز کرده و در صورت ضرورت تردد از ماسک استفاده کنند.

مسئول برنامه محیط زیست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد کاهش سطح سلامت، خستگی، اختلالات جسمی و روحی روانی را از اثرات بارز و اجتناب ناپذیر آلودگی هوا دانست.

مهندس رضا فرحزاد در گفتگو با خبرنگار وب دا؛ با بیان اینکه بروز آلودگی هوا سلامت تمامی ساکنین شهر را در معرض خطر قرار می دهد، تصریح کرد: بروز آلودگی هوای شهری برای کودکان، سالمندان، مبتلایان به بیماری های قلبی، ریوی خطرات بیشتری به همراه دارد و مراقبت های بهداشتی ویژه ای برای این طیف از افراد نیاز است.

وی با اشاره به اینکه به صورت ویژه کاهش سطح اکسیژن هوا، نارسایی های تنفسی را تشدید می کند، اظهارداشت: هم چنین عوارض و پیامدهایی را متوجه سیستم های تنفسی و قلبی عروقی افراد می نماید از دیگر سو هر آلاینده شیمیایی در هوا عوارض و پیامدهای مختص به خود را متوجه افراد می کند.

مهندس فرحزاد اظهار داشت: به طور کل کاهش سطح سلامت، خستگی، اختلالات جسمی، روحی روانی و نیز کاهش میزان امید به زندگی در جوامع آلوده از اثرات بارز و اجتناب ناپذیر آلودگی هواست.

وی با اشاره به توصیه هایی جهت عموم افراد و به طور ویژه در مورد گروههای حساس (کودکان، سالمندان، زنان باردار، بیماران ریوی و قلبی عروقی و ...) اظهار داشت:  در هنگام بروز آلودگی هوا میزان حضور در مناطق مرکزی و آلوده شهر خصوصا در مورد گروه های حساس محدود شود.

مهندس فرحزاد در ادامه افزود: با توجه به اینکه این روزها عموما آلاینده معیار اصلی در هنگام بروز آلودگی هوا، ذرات معلق هستند استفاده از نوع خاصی از ماسک ها ( p۱,p۲) می تواند تا حدی استنشاق ذرات معلق را محدود نماید البته استفاده از ماسک به خودی خود تنفس فرد را تا حدودی با مشکل مواجه می نماید و برای طیف خاصی از بیماران که تنگی نفس دارند توصیه نمی شود.

وی با بیان اینکه ماسک های کاغذی و پارچه ای معمولی اثر خاصی بر ذرات ۲ تا ۱۰ میکرومتر ندارد  به دیگر توصیه ها اشاره و تصریح کرد: از انجام فعالیت های فیزیکی و ورزشی سنگین پرهیز شود و آب و مایعاتی از قبیل شیر به مقدار کافی استفاده گردد.

مهندس فرحزاد با اشاره به اینکه از آنجا که بخش عمده ای از آلاینده ها اکسیدان هستند، خاطرنشان ساخت: با ورود به بدن، رادیکال های آزاد تولید می نمایند که می تواند سلامت افراد را در معرض خطر قرار دهد، پیشنهاد می شود افراد از مواد غذایی استفاده نمایند که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.

مسئول برنامه محیط زیست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به استفاده از انواع میوه ها و سبزیها به خصوص میوه هایی که ویتامین A,E,C دارند، توصیه کرد و اظهار داشت:  در روزهایی که تراکم آلاینده ها در هوای تنفسی شهروندان زیاد است استفاده از وسایل نقلیه شخصی محدود شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image