مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه درمان یكی از موثرترین روش های پیشگیری نیز شناخته شده است، اذعان کرد: مهمترین استراتژی كنترل اپیدمی اچ آی وی، مراقبت و درمان مبتلایان به بیماری است.
دکتر محمدجعفر صادقی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: بر اساس برنامه ریزی باید تا سال 2020، 90 درصد مبتلایان به HIV شناسایی شوند، 90 درصد افراد شناسایی شده تحت درمان لازم قرار گیرند و 90 درصد درمان موثر یابند و تا سال 2030 این درصد ها به 95 درصد برسد و در راه حذف اپیدمی اچ آی وی پیش رویم.
وی افزود: بر این اساس چهارمین برنامه استراتژیک کشوری که طی سال های 94 تا 98 در حال اجراست،شامل 10 راهبرد و 91 هدف اختصاصی برنامه ریزی شده است و هر استانی برنامه عملیاتی استانی با مشارکت دستگاه های مختلف دارد.
دکتر صادقی با اشاره به راهبردهای این برنامه اظهار داشت: پیاده سازی سیاست های آموزش و اطلاع رسانی، تأمین سلامت خون و فرآورده های خونی، مشاوره و آزمایش داوطلبانه، كاهش آسیب تزریق، پیشگیری از انتقال جنسی، مراقبت و درمان بیماری های آمیزشی، مشاوره و درمان مبتلایان به اچ آی وی و خانواده آن ها، حمایت و توانمندسازی، برقراری نظام مراقبت اپیدمیولوژیك و تقویت زیرساختهای لازم می باشد.
وی با بیان اینکه امروزه مهمترین استراتژی كنترل اپیدمی اچ آی وی، مراقبت و درمان مبتلایان به بیماری است، تصریح کرد: درصورتی كه افراد مبتلا به اچ آی وی تحت درمان استاندارد ضد ویروسی قرار گیرند، با كاهش چشمگیر عوارض بیماری می توانند زندگی سالم تری داشته باشند.
دکتر صادقی اذعان داشت: با اجرای این برنامه، احتمال انتقال بیماری به سایرین نیز به حداقل ممكن می رسد به همین خاطر درحال حاضر "درمان"یكی از موثرترین روش های "پیشگیری" نیز شناخته شده است .
وی به اهداف نهائی اشاره و بیان کرد: بایدتا پایان سال 1398 شیوع ابتلا به عفونت HIV در جمعیت عمومی کشور کمتر از 0.15 % باقی بماند، در مصرف کنندگان تزریقی کشور به کمتر از 13 % کاهش یابد، در افراد در معرض خطر انتقال جنسی کمتر از 5 % باقی بماند، در نوزادان زنده متولد از زنان باردارمبتلا به اچ آی وی به میزان 90 % و مرگ منتسب به ایدز در مبتلایان به اچ آی وی به میزان 20 % کاهش یابد.