باتوجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و تولید زولبیا و بامیه و افزایش مصرف این ماده غذایی دراین ایام،بازرسی از مراکز تولیدی این محصول در برنامه بازرسان بهداشت محیط قرار گرفت.
به گزارش وب دا، دکترعلی اصغرمحمودی رییس مرکزبهداشت شماره دومشهد اظهار داشت: در راستای بازرسی بهداشتی از 63کارگاه تولید زولبیادرمنطقه تحت پوشش این مرکز؛ نمونه برداری از روغن و رنگ انجام شد که بر این اساس 11 کارگاه تولیدی توسط بازرسین بهداشت محیط این مرکزبه علت استفاده ی رنگ غیرمجاز پلمپ وازتولیدزولبیا وبامیه باشرایط غیربهداشتی جلوگیری به عمل آمد.
مسئول واحدبهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت شماره 2 مشهد نیز اظهار داشت:در بازرسی از این اماکن رنگ مصرفی و روغن از اهمیت ویژه ای برخودار است که روغن با دستگاههای سنجش پرتابل کنترل میشود.
مهندس غلامیان خاطر نشان کرد:رنگ به عنوان یکی از مشخصه های کیفی ماده غذایی به شمار می رود .که از نظر پذیرش مصرف کننده بسیار مهم است و از طرفی رنگ های مصنوعی و شیمیایی از نظر مصرف انسانی غیر مجاز است و می تواند باعث عوارض جبران ناپذیری برای سلامت مصرف کننده شود.
این فرآوردهها باید دارای فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی قابل قبول باشند تا سلامت مصرفکننده را به خطر نیاندازد. وجود پراکسید و ترکیبات ناشی از استفاده از روغن نامناسب، حرارت بالا و استفاده مکرر و بیش از حد مجاز روغن باعث ایجاد رادیکالهای آزاد بیشتری میشود که این رادیکالها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی میگردد بلکه در اثر استفاده دراز مدت، به بافتهای بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماریهای التهابی، آترواسکلروز و…، میشود.