فقرآهن و کمخونی یکی از مشکلات شایع در میان دختران نوجوان بوده که به ضعف و خستگی،کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی منجر میشود.
به گزارش وب دا، رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تبعات کم خونی بر سلامت افراد گفت: از حدود ١۵ سال پیش، وزارت بهداشت، طرح «آهنیاری» را با هدف پیشگیری از عوارض کم خونی در دانشآموزان دختر آغاز نموده است.
دکتر زهرا اباصلتی اظهار داشت: حدود ٨۵ درصد دختران مقطع متوسطه اول و دوم زیرپوشش دانشگاه علومپزشکی مشهد، مشمول طرح آهنیاری می باشند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با اجرای طرح آهن یاری،کمخونی در میان دختران نوجوان کاهش چشمگیری داشته است.
وی افزود: با بررسیهای آزمایشگاهی و پاراکلینیکی در گروه هدف، مشخص شد میزان کمخونی، حدود ٨ درصد در جمعیت هدف تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد کاهش داشته به نحوی که در حال حاضر کمخونی در این گروه سنی، دیگر یک مشکل حاد نمی باشد.
دکتر اباصلتی توزیع مکمل ویتامیندی در مدارس دخترانه و پسرانه طی چهار سال گذشته را از دیگر برنامه های حوزه بهداشت دانشگاه برشمرد و گفت: تحقیقات نشان داده است که حدود ٩٠ درصد گروه سنی نوجوان اعم از دختر و پسر با کمبود ویتامین دی مواجه هستند.
وی گفت: این طرح، با هدف پیشگیری و نه درمان در حال اجرا است و در حال حاضر 60 درصد جمعیت هدف را پوشش می دهد.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تاثیرات قابل توجه ویتامین دی در سلامت افراد گفت: مطالعات نشان دادهاست که بیماری دیابت، افسردگیها، اختلالات پوستی و ضعفهای دوره پریودی، برخی سرطانها، مشکلات کبدی و ... میتواند با کمبود ویتامیندی ارتباط داشته باشد.
وی از خانواده ها خواست ضمن آموزش به فرزندان در خصوص اهمیت مصرف مکمل آهن و ویتامین دی که در مدارس با صرف هزینه های گزافی تامین و توزیع می شود در تامین سلامت آینده جامعه شریک باشند.