مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کمبود ید در دوران بارداری باعث سقط جنین، عقب ماندگی ذهنی و جسمی، کرولالی و بروز برخی مشکلات دیگر برای جنین می شود.

دکتر محمدجعفر صادقی در خصوص ید و نقش آن در کم کاری مادرزادی تیروئید در گفتگو با خبرنگار وب دا  گفت: ید یک ماده مغذی مورد نیاز برای انسان است که بطور روزانه باید مصرف شود، کمبود ید در دوران بارداری می تواند یکی از عوامل موثر در ابتلا نوزاد به کم کاری مادرزادی تیروئید باشد.

وی افزود: حیاتی ترین نقش ید در بدن، شرکت در ساختمان هورمون های تیروئید می باشد هورمون های تیروئید در رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز تاثیر می گذارد.

دکتر صادقی با اشاره به بروز مشکلات به علت کمبود ید، اظهار داشت: سقط جنین، زایمان زودرس، تولد نوزادان مرده، اختلال رشد مغزی جنین، تولد نوزاد مبتلا به عقب ماندگی ذهنی و جسمی، کرولالی مشکلات کمبود ید در دوران بارداری و عقب ماندگی ذهنی، تاخیر رشد اندام های حرکتی، نارسائی یا توقف رشد بدنی، ناتوانی جسمی، اختلالات عضلانی، فلج اعصاب، اختلال تکلم، اختلال شنوایی و کم کاری تیروئید مشکلات کمبود ید در دوران کودکی است.

وی با اشاره به میزان ید مورد نیاز بدن گفت: مقدار ید مورد نیاز یک فرد بالغ به طور متوسط 150 میکروگرم (به اندازه یک سر سوزن) در روز و مقدار مورد نیاز ید در تمام طول عمر انسان به طور متوسط یک قاشق چایخوری است.

دکتر صادقی با بیان اینکه بهترین منابع ید، غذاهای دریایی هستند اما به دلیل کمی مصرف در رژیم غذایی، ید مورد نیاز بدن را تامین نمی کنند، اذعان کرد: میزان ید موجود در محصولات کشاورزی و دامی بستگی به خاک منطقه دارد از آنجایی که خاک بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران حاوی مقادیر کافی ید نمی باشد لذا محصولات کشاورزی و دامی این مناطق دچار کمبود ید هستند بنابراین رژیم غذایی انسانها که به این منابع وابسته اند نیز به مقدار کافی ید نخواهد داشت.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: به منظور مبارزه با کمبود ید مقادیر اندکی از این ماده معدنی باید به رژیم غذایی روزانه افزوده شود این کار با بهترین نحو و با کمترین هزینه با یددار کردن نمک مصرفی انجام می شود.

دکترصادقی به نحوه چگونگی مصرف و نگهداری نمک ید دار خاطرنشان کرد: نگهداری و ذخیره نمودن نمک ید دار به مدت طولانی (بیش از یکسال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود لذا برای حفظ ید در نمک باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشه ای رنگ نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید در حداکثر مقدار حفظ شود.

وی همچنین توصیه کرد: همواره باید به تاریخ مصرف و وجود پروانه ساخت وزارت بهداشت و قید عبارت (تصفیه شده) بر روی بسته بندی دقت کرد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image