ظرفیت کودکان برای تقلید از والدینشان به قدری زیاد است که امروزه دانشمندان تصور می کنند این مطلب بخشی از تاریخ تکاملی نوع بشر است .در حقیقت توانایی یادگیری از  طریق نگاه کردن، خیلی زودتر از توانایی یادگیری از طریق  هدایت آگاهانه در فرزندان ایجاد می شود .

به گزارش وب دا، مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: نوجوان بسیاری از الگو‌های خود را از والدین دریافت می‌کند در حالی که ممکن است  والدین از این نقش خود غافل باشند. والدین  نقش همسالان را مهمتر از خود می‌پندارند در حالی که شاید نوجوان در مورد مدل مو،لباس یا موضوعات کوتاه مدت،  تحت تاثیر همسالان خود باشد ولی در مورد تصمیم گیری برای امورات مهمی چون رشته تحصیلی یا ازدواج بیشتر تحت تاثیر والدین است .

دکتر ندا اخروی خاطر نشان کرد: نوجوانان دوست دارند از بزرگسالان تقلید نمایند. بارها شاهد آن بودیم که فرزندانمان در شیوه سخن گفتن، لباس پوشیدن، تلفن زدن، رانندگی و ... از ما تقلید کرده‌اند. هر نوجوانی دوست دارد بزرگسال باشد چرا که بزرگسال بودن به معنای داشتن آزادی و قدرت تصمیم‌گیری مستقل است. 

وی تصریح کرد: والدین غالبا میزان آگاهی فرزندشان از گفتار و کردار خودشان را دست کم می گیرند .آنقدر به بی توجهی بچه ها عادت داریم که فراموش می کنیم وقتی می خواهیم به ما توجهی نداشته باشند با چه دقتی به ما گوش می دهند و توجه می کنند .آنها این کار را نه تنها در محیط خانه بلکه در خارج از خانه هم انجام می دهند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با تاکید بر اینکه فرزند شما روش تعامل و بده بستان با دیگران را از طریق نگاه کردن به شما و رفتارتان می آموزد. خاطر نشان کرد: یادگیری از طریق مشاهده در سراسر دوران کودکی و نوجوانی وجود دارد هر چند در سنین بالاتر فرزندان کم تر به وضوح از والدین خویش تقلید می کنند و برای این کار راههای زیرکانه تری درپیش می گیرند مثلا فرزندتان از نحوه گذران اوقات فراغت شما ، از نحوه اداره زندگی و از تفریحات و بالاخره نحوه کنار آمدن شما با فشارهای زندگی کاملا آگاه است.

دکتر اخروی افزود:  اگر فرزندان ببینند والدینشان در مواجهه با مشکلات زندگی به کشیدن سیگار و یا  مصرف مواد یا الکل رو می آورند، خارج از ذهن نیست که آنها هم همین راه را در پیش گیرند . در عوض وقتی میبینند والدین با صبوری و خویشتنداری راهکارهایی برای حل مشکلات و مسائل زندگی جستجو میکنند و آن را بکار میبندند، یاد میگیرند که روش روبرو شدن با واقعیات زندگی و حل مسائل روزمره چگونه است.

برخي از مواردى كه نوجوانان نياز دارند از والدين دريافت كنند:

  1. آنها به اطلاعاتي در مورد انتخاب‌ها، مسئوليت‌ها و عواقب كارهاي خود نياز دارند تا در هنگام فشار از آنها استفاده كنند.
  2. نوجوانان بايد براي پذيرش مسئوليت نوجواني آماده شوند.
  3. نوجوانان بايد بدانند كه مي‌توانند براي درک امور به شما، پشتيباني، اطلاعات و راهنمايي‌هایتان تكيه كنند (حتي اگر نتيجه چنين چيزي ايجاد محدوديت باشد).
  4. نوجوانان به راهنمايي شما به منظور رسيدگي به اختلاف‌ها، نا‌اميدي‌ها، خطرات و فشار ديگران (از جمله فشار از سوي شما يا اختلاف با خود شما) نياز دارند.
  5. نوجوانان نیازمند برقراري ارتباط سالم با دوستان، مدرسه، خانواده و اجتماع هستند.
  6. آنها نيازمند تشويق هستند.
  7. آنها بايد به عنوان يک فرد مستقل در نظر گرفته شوند، يادتان باشد كه نوجوان نيازمند يک برخورد كاملا عادلانه است.

     اگر بخواهیم والدین را به عنوان اولین و مهمترین الگوهای نوجوان در زندگی قلمداد کنیم باید به این نکته توجه داشته باشیم که:

  • نوجوان والدین خود را دوست دارد و به آنها احترام می‌گذارد.
  • او علیرغم مشکلاتی که از دید یک بزرگسال غیر قابل قبول و نابخشودنی است با دریچه دید خود نگاه و برداشت می‌کند، با این وجود هرگز نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد که برداشت نوجوان از والدینش مانند افراد دیگر است. نوجوان می‌تواند والدین خود را ببخشد و به آنها فرصت دوباره دهد.
  • به یاد داشته باشیم که  فرزندمان می تواند ما را ببیند و حرفهای ما را بشنود. پس  باید مراقب رفتار و کردار خود باشیم.  

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image