امروزه برخی از تولید کنندگان اقدام به تهیه نمک های کم سدیم می نمایند که در آنها بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است.

به گزارش وب دا، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: نمک خوراکی، یک ماده شیمیایی متبلور، شورمزه و بدون بو است که به طور عمده از کلرید سدیم تشکیل شده است.

دکتر زهرا عبدالهی اظهار داشت: سدیم موجود در نمک، نقش اساسی در حفظ تعادل اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال پیام های عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد.

وی با اشاره به اینکه توصیه مجامع علمی بین المللی در خصوص میزان مجاز مصرف کل نمک روزانه شامل نمک آشکار و پنهان کمتر از 5 گرم است گفت: متاسفانه میزان نمک مصرفی در کشور ما 2 تا 3 برابر مجاز برآورد شده است.

دکتر عبدالهی خاطرنشان کرد: نتایج تحقیقات و بررسی های علمی نشان داده که دریافت زیاد نمک، علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیانبار دیگری نظیر افزایش احتمال بروز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را به همراه دارد. همچنین مصرف زیاد نمک سبب جداشدن کلسیم از استخوانها و دفع آن از ادرار می شود و از همین رو زمینه ساز بروز پوکی استخوان میگردد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت در ادامه افزود: اگرچه نمک های کم سدیم برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به فشارخون مناسب هستند، اما هرگز نمی توان مصرف آنها را برای عموم جامعه توصیه نمود، چراکه استفاده از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد بسیار زیانبار خواهد بود.

دکتر زهرا عبدالهی از مردم خواست به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمک های پتاسیم و کم سدیم، مصرف آنها صرفاً تحت نظر پزشک انجام شده و از سطح داروخانه ها تهیه شود.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image