4 مهرماه برابر با 26 سپتامبر روز جهانی بهداشت محیط در سال جاری با شعار« پایداری و ایمنی جهانی غذا» تعیین شده است.
به گزارش وب دا، قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: بزرگداشت این روز در کشور بعنوان چشم انداز ملی بهداشت محیط در نظر گرفته شده تا با هماهنگی سازمانها ، NGO ها ، صنایع، صنوف و مردم بتوان گامهای موثری در جهت ارتقاء ایمنی مواد غذایی و نهایتا سلامت جامعه برداشت .
دکتر سید کاظم فرهمند امنیت غذایی و ایمنی غذا را از واژههای مهم و کاربردی سلامت برشمرد که امروزه در اسناد توسعه ای به آن پرداخته شده و از سوی مسوولان به کار گرفته میشود.
وی امنیت غذایی را دسترسی همه افراد جامعه، در طول عمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی فعال و توام با سلامتی عنوان نمود و اظهار داشت: امنیت غذایی زمانی تأمین میشود که سرانه سبد غذایی خانواده به صورت صحیح انتخاب و تهیه شده و برای افراد خانواده به اندازه کافی و به صورت صحیح طبخ شود به طوریکه عناصر و مواد غذایی به طور سالم و صحیح به سلولها و اندامهای بدن برسد.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه در ادامه خاطر نشان کرد: برای تأمین امنیت غذایی در یک کشور و نظام اجتماعی لازم است سازمانها و نهادها با هم همکاری داشته و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید و طبخ و توزیع یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی ایفا نقش کنند.
دکتر فرهمند ضمن تاکید بر اینکه بدون ایجاد هماهنگی و همگرایی در سیاست ها، اجرای برنامه های مرتبط با امنیت غذا میسر نخواهد بود گفت: جلب مشارکت مردم، هماهنگی های بین بخشی، ایجاد دسترسی به غذا، آموزش همگانی جامعه، ارتقاء بهداشت جامعه و پیشگیری از بیماریها و تقویت نظارت و ارزشیابی از جمله مهمترین استراتژی های حاکم بر برنامه امنیت غذایی می باشد.